Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Παγκρήτιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 2ος Παγκρήτιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας με θέμα: “Ιστορίες Χεριών & Επαγγελμάτων”
τον οποίο διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης κατά το σχολικό έτος 2023-2024.
Ο εν λόγω διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την Υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν μέσα από τη δική τους ματιά να αποτυπώσουν με τον φακό τους τις ποικίλες και διαφορετικές οπτικές του πλούσιου εκφραστικού ρεπερτορίου των χεριών και παράλληλα να απεικονίσουν με το φακό τους τις πτυχές της επαγγελματικής δραστηριότητας του τόπου τους,
Συνολικά συμμετείχαν στις δύο κατηγορίες του διαγωνισμού 402 φωτογραφικά έργα 150 μαθητών και μαθητριών σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την περιφέρεια της Κρήτης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ξεχωριστά για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και να τους/τις συγχαρούμε για τη δημιουργικότητα τους και την καλλιτεχνική τους έκφραση. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κρήτης και ιδιαίτερα τους Διευθυντές/Διευθύντριες και τους/τις εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν ουσιαστικά στην αποτελεσματική διεξαγωγή του.
H αξιολόγηση των συμμετοχών πραγματοποιήθηκε από πενταμελή κριτική επιτροπή έγκριτων φωτογράφων αποτελούμενη από τους/τις: Ε. Καρτσωνάκη, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης (EFIAP/b), Π. Νικηφοράκη, Πρόεδρο της Ε.Φ.Ε.Η. (EFIAP/b, ESIAP, GPU Zeus, GPU GR2), Ε. Μετζάκη, Πρόεδρο GPU (Global Photographic Union) (GPU CR5, GPU ZEUS, EFIAP/P, ESFIAP, QPSA, APSA), Χ. Μαρκάκη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας Ηρακλείου(EFIAP), Ε. Σταυρακάκη, στέλεχος της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κρήτης Π.Δ.Ε. Κρήτης .
Θερμές ευχαριστίες στα ανωτέρω μέλη της κριτικής επιτροπής.

Συνολικά, 8 έργα απέσπασαν βραβεία και 14 έργα επαίνους και επιπλέον 78 φωτογραφικά έργα έλαβαν διάκριση συμμετοχής στην έκθεση για την πρωτοτυπία της έκφρασης και την αισθητική τους απόδοση. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν!!

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Φωτογραφίας και Τελετή Απονομής την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα «Μ. Καρέλλης» Κτήριο Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείο. Στην έκθεση, η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό (ώρα: 18.30-21.30), θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα έργα των μαθητών και μαθητριών που απέσπασαν βραβείο ή έπαινο καθώς και αυτά που διακρίθηκαν για συμμετοχή στην έκθεση. Κατά την Τελετή Απονομής (ώρα: 19.00) θα λάβει χώρα η απονομή των βραβείων/επαίνων, των βεβαιώσεων συμμετοχής στην έκθεση στους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και των τιμητικών επαίνων στις σχολικές μονάδες.

Πρόγραμμα Έκθεσης & Τελετής Απονομής
Έκθεση
18:00-21:30: Λειτουργία Έκθεσης

Πρόγραμμα Τελετής Απονομής
18:30-19:00: Προσέλευση
19:00-19:30: Έναρξη-Χαιρετισμοί
-Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, Περ/κός Δ/ντής Εκπ/σης Κρήτης & Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
– Πολυχρόνης Νικηφοράκης, Πρόεδρος ΕΦΕΗ
-Εκπρόσωποι Φορέων
19:30-19:45: Ανασκόπηση & Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Διαγωνισμού
-Δήμητρα Κουρμπέλη, ΠΕ06 Αγγλικής, Π.Δ.Ε Κρήτης, Συντονίστρια Οργανωτικής Επιτροπής
19:45 – 21:30: Ανακοίνωση νικητών & απονομή Βραβείων/Επαίνων/Βεβαιώσεων
21:30: Λήξη Τελετής – Αναμνηστική Φωτογράφιση
Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί στους καλεσμένους κέρασμα.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα