Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Παγχανιώτικο Τουρνουά για το Χαμόγελο του Παιδιού

Με τη συμμετοχή 1000 παιδιών αναμένεται να διεξαχθεί το διήμερο 13-14 Μαϊου στο Εθνικό Στάδιο το 1ο Παγχανιώτικο Παιδικό Τουρνουά για την ενίσχυση του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Χθες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της περιφερειακής ενότητας Χανίων σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι απο τους συνδιοργανωτές: Π.Ε. Χανίων, ΕΠΣΧ κ.α. ενώ το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κρήτης, Δ/νση Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπ/σης Χανίων και της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Χανίων.
Οπως σημείωσε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος Ταμίας από “Το Χαμόγελο του Παιδιού”:
“Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να ανταποκριθεί η ΕΠΣΧ στη πρώτη επαφή που είχαμε πριν λίγους μήνες για να κάνουμε και στα Χανιά για πρώτη φορά αυτό του τουρνουά-αθλητικό γεγονός. Σε δεύτερη φάση σε συνεργασία με την Π.Ε. Χανίων, τα γραφεία Εκπ/σης και τους διάφορους φορείς είδαμε ότι όλοι αγκάλιασαν το γεγονός που θα πραγματοποιηθεί 13-14 Μαϊου και θα είναι όχι μόνο αθλητικό αλλά διήμερο γιορτής για τα Χανιά. Παράλληλα φορείς, υπηρεσίες, εθελοντικοί σύλλογοι θα παρουσιάσουν και τις δράσεις τους εκεί κάτι που είναι προς όφελος της κοινωνίας και προς όφελος των παιδιών.
Την Παρασκευή 13 Μαϊου το πρωί σε ώρες διδακτικών ωρών στο του τουρνουά θα λάβουν μέρος τα σχολεία ενώ το απόγευμα και το Σάββατο μέχρι το βράδυ θα λάβουν μέρος οι Ακαδημίες.
Στα 20 χρόνια που δραστηριοποιούμαστε έχουμε βοηθήσει ως σύλλογος 1.100.000 παιδιά, και αυτά δεν τα κάνουμε μόνοι μας αλλά έχοντας δίπλα μας την κοινωνία. Μόνο πέρυσι βοηθήσαμε 95.000 όταν ένα χρόνο πριν ο αντίστοιχος αριθμός παιδιών ήταν 65.000.
Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε, έτσι είχε πει ο μικρός μας ιδρυτής ο Ανδρέας Γιαννόπουλος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων Γιώργος Βούρβαχης τόνισε: “Η ΕΠΣΧ ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση που της έγινε πριν 3 μήνες από το “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και διοργανώνει τον Μάϊο το 1ο Πανχανιώτικο Παιδικό Τουρνουά το οποίο θα περιλαμβάνει και παράλληλες εκδηλώσεις πέραν του ότι τα παιδιά θα παίξουν ποδόσφαιρο. Την Δευτέρα το βράδυ σε συνάντηση που κάναμε στα γραφεία της ‘Ενωσης η συντριπτική πλειοψηφία των Ακαδημιών δήλωσε ότι θέλει να λάβει μέρος έτσι ώστε να δώσουν μία ουσιαστική κοινωνική βοήθεια μέσω του ποδοσφαίρου. Εύχομαι οι Χανιώτες-τισσες να το αγκαλιάσουν, να συμπαρασταθούν και από εκεί και πέρα όλα πιστεύω να πάνε καλά και να στεφθεί με επιτυχία αυτή η διοργάνωση”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα