Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ουκρανικά drones έπληξαν 12 ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου

Μεγάλου βεληνεκούς ουκρανικά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπέλυσε η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας SBU έπληξαν 12 ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου μέχρι τώρα στη διάρκεια του πολέμου, δήλωσε σήμερα πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών στο Reuters.

Αξιωματούχοι στην περιφέρεια της νότιας Ρωσίας Κρασνοντάρ ανέφεραν πως ουκρανικά drones επιτέθηκαν στο διυλιστήριο πετρελαίου της πόλης Σλαβιάνσκ, 70 χλμ. βόρεια της περιφερειακής πρωτεύουσας, στη διάρκεια της νύχτας.

Η ουκρανική πηγή δήλωσε πως το διυλιστήριο, που επεξεργάζεται περίπου 4,5 εκατ. μετρικούς τόνους αργού ετησίως και παράγει καύσιμα κυρίως για εξαγωγές, δέχθηκε επίθεση σε επιχείρηση που διενήργησαν η υπηρεσία ασφαλείας SBU και άλλες ουκρανικές δυνάμεις.

“Η υπηρεσία εξακολουθεί να εφαρμόζει μια στρατηγική που έχει σκοπό να υπονομεύσει τις οικονομικές δυνατότητες της Ρωσίας και να μειώσει τη ροή πετροδολαρίων τα οποία ο εχθρός κατευθύνει στον πόλεμο”, είπε η πηγή.

“Συνολικά, drones της SBU έχουν επιτεθεί πρόσφατα με επιτυχία σε 12 διυλιστήρια πετρελαίου στη Ρωσία”.

Ο αριθμός δεν περιλαμβάνει επιχειρήσεις που διενήργησε η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GUR, η οποία επιτίθεται επίσης σε διυλιστήρια με drones, δήλωσε μια δεύτερη πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα