Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Όταν θα γίνει το κακό… θα είναι πια αργά!

Όποιος κάνει τον κόπο να βρεθεί έστω και για μια μέρα στα Δικαστήρια Χανίων θα διαπιστώσει ότι δεκάδες υποθέσεις στο Eιρηνοδικείο και στο Πλημμελειοδικείο έχουν να κάνουν με τα ιδιοκτησιακά, τις αγροζημιές, τις αντιδικίες μεταξύ κτηνοτρόφων, μεταξύ αγροτών και κτηνοτρόφων κ.ά. Αν δε φτάσει στον όροφο όπου βρίσκεται το Εφετείο Κρήτης και εκδικάζει πιο σοβαρές υποθέσεις, θα αντιληφθεί ότι πολλές υποθέσεις που αφορούν πυροβολισμούς, συμπλοκές και ακόμα χειρότερα απόπειρες ανθρωποκτονίας αλλά και ανθρωποκτονίες συσχετίζονται με την ιδιωτική ιδιοκτησία, τις ζημιές σε βάρος της περιουσίας των πολιτών από ανεπιτήρητα κοπάδια. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα!
Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα η επίσημη ελληνική Πολιτεία παίζει το ρόλο του “Πόντιου Πιλάτου” και… τρέχει αφού η κατάσταση ξεφύγει από τα όρια, όταν αρχίσουν να πέφτουν οι σφαίρες σαν βροχή, όταν φτάσουμε να έχουμε τραυματισμούς και ακόμα περισσότερο θύματα!

Ημίμετρα, νόμοι που δεν είναι σε θέση να εφαρμόσουν Υπηρεσίες και Δήμοι -οι ίδιοι αυτό λένε και σε ένα βαθμό έχουν κάποιο δίκιο- και την ίδια στιγμή να πληθαίνουν οι αναφορές από τους πολίτες ότι οι μόνιμοι παραβάτες έχουν «πολιτική ασυλία…»
Αλήθεια αυτά δεν ενοχλούν υπουργούς, βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους; Ότι στη συνείδηση του πολύ κόσμου είναι μέρος του προβλήματος; Ενδιαφέρεται πραγματικά κανείς για το τι συμβαίνει στην ύπαιθρο του νομού, ή οι πολιτικοί τη θυμούνται μόνο στις προεκλογικές τους περιοδείες και οι δημοσιογράφοι όταν φτάσει η κατάσταση στα άκρα;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα