Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

“Ορίζοντας” – “Ηλιαχτίδα” ενώνουν δυνάμεις για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες

Σε εμβάθυνση της συνεργασίας τους, σε ζητήματα ψυχολογικής ενδυνάμωσης παιδιών και οικογενειών με νεοπλασματικές ασθένειες, προχωρούν ο σύλλογος Χανίων “Ορίζοντας” και ο σύλλογος Ηρακλείου “Ηλιαχτίδα”.

Χθες αντιπροσωπεία από το Ηράκλειο βρέθηκε στα Χανιά και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του “Ορίζοντα” κ. Σπύρο Αδοντάκη. Για τη συνεργασία αυτή μίλησε στα “Χ.ν.” η κ. Μαρία Ευστρατίου από το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία “Η Ηλιαχτίδα” με έδρα στο Ηράκλειο. «Με τον “Ορίζοντα” έχουμε αρκετά χρόνια συνεργασίας, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες με γνώμονα πάντα τον εθελοντισμό και προσήλωση στην στήριξη των παιδιών με καρκίνο. Θέλουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία αυτή» τόνισε η κ. Ευστρατίου. Η “Ηλιαχτίδα” διατηρεί ξενώνα στο Ηράκλειο και διατηρεί δομή εξωνοσοκομειακής ψυχολογικής στήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους. «Έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα από το Υπουργείο Υγείας και έχει αναπτυχθεί σε όλους τους νομούς της Κρήτης και η “Ηλιαχτίδα” με την ΑΜΚΕ «Ξένιος Ζευς» λειτουργεί σημεία ψυχολογικής ενδυνάμωσης των παιδιών και των οικογενειών τους. Οι παραπομπές αυτές γίνονται από τις παιδιατρικές κλινικές και την παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ με προτεραιότητα στα παιδιά που οι οικογένειες τους έχουν χαμηλό εισόδημα. “Ορίζοντας” και “Ηλιαχτίδα” θα συνεργαστούμε και σε αυτόν τον τομέα» είπε η κ. Ευστρατίου.

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στον Πολυχώρο του “Ορίζοντα” στην οδό Τσουδερών ξεκίνησε η δράση χαρίσματος βιβλίων για τα παιδιά του “Ορίζοντα”. Ο πρόεδρος του “Ορίζοντα” κ. Σπύρος Αδοντάκης τόνισε πως «ο καθένας μπορεί να φέρει βιβλία και να πάρει βιβλία ή να μην φέρει καθόλου και απλά να πάρει. Είναι μια ανοικτή βιβλιοθήκη! Το κάνουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά, πέρυσι η δράση αυτή είχε πάει εξαιρετικά γιατί είναι σημαντικό ότι έρχονται παιδιά και νιώθουν την αλληλεγγύη». Το Πρόγραμμα Λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Αγάπης είναι: 30 και 31 Μαρτίου 10:00 – 14:00, 1 Απριλίου 10:00 – 16:00 και 3 και 4 Απριλίου 10:00 – 14:00. 3.000

ΛΑΜΠΑΔΕΣ

Στο χώρο του “Πολυχώρου” του Ορίζοντα πωλούνται όπως κάθε χρόνο λαμπάδες, κουλουράκια, πασχαλινά στολίδια και πολλές άλλες εκπλήξεις. «Οι νονοί, οι νονές, οι γιαγιάδες και οι παππούδες θα βρουν τις πιο όμορφες λαμπάδες! Έχουμε πάρα πολλά είδη, διάφορες κατασκευές για όλα πραγματικά τα γούστα, που τις έφτιαξαν οι εθελόντριες στο εργαστήριο του “Ορίζοντα”. Είναι μια σπουδαία δράση με πολύ καλό αποτέλεσμα» τόνισε ο κ. Αδοντάκης. Για το πόσο σημαντικό είναι για τον “Ορίζοντα” το παζάρι αυτό, ο πρόεδρος του υπογράμμισε πως «στο σύλλογο μας και το “1” ευρώ πιάνει τόπο! Και το γνωρίζουν όλοι οι Χανιώτες και όχι μόνο που δίνουν τη μάχη για τη ζωή και έχουν τη στήριξη μας. Δεν έχουμε επιχορήγηση από το κράτος ή άλλο φορέα, είναι οι πολίτες των Χανίων που στηρίζουν τον “Ορίζοντα”. Πέρυσι δώσαμε 120.000 ευρώ σε οικονομική στήριξη των ασθενών και όταν οι ξενώνες μας στην Αθήνα ήταν γεμάτοι φιλοξενήσαμε ασθενείς σε ξενοδοχεία καλύπτοντας το κόστος. Θέλω να ξέρει ο κόσμος πως πράγματι περνάμε δύσκολες εποχές αλλά τα 10 ευρώ για τη λαμπάδα πιάνουν τόπο και ανακουφίζουν πολύ κόσμο».

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα