Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Ορισμός δικαστικού συμπαραστάτη σε υπόθεση βιασμού 19χρονου στα Χανιά

Στον ορισμό νέου δικαστικού συμπαραστάτη για τον 19χρονο που φέρεται να έπεσε θύμα κακοποιητικών συμπεριφορών και βιασμού από άτομα του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντός του σε χωριό του Πλατανιά όταν ακόμα αυτός ήταν ανήλικος, ενώ σήμερα φιλοξενείται σε δομή πρόνοιας των Χανίων, αναμένεται να προχωρήσει το δικαστήριο το επόμενο διάστημα.
Στο μεταξύ τον ρόλο του δικαστικού συμπαραστάτη έχει προσωρινά αναλάβει η διοίκηση του ιδρύματος που φιλοξενεί το παιδί το οποίο οποίο πάσχει από νοητική στέρηση.
Στο πλαίσιο αυτό, το ίδρυμα, όπως ανέφερε η Διοίκησή του με την οποία μίλησαν τα “Χ.ν.”, έχει περιορίσει τις επαφές με πρόσωπα που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το παιδί, καθώς η συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.
Πάντως, η στάση αυτή της Διοίκησης έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ανθρώπους από τον κύκλο του 19χρονου που θέλουν να έρχονται σε επαφή με αυτόν.
Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση του Παραρτήματος Παιδιών και Νέων Χανίων, τόνισε ότι επιθυμία της προνοιακής δομής είναι να οριστεί από το δικαστήριο νέος δικαστικός συμπαραστάτης για τον 19χρονο.
Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του 19χρονου και ένας φίλος του έχουν προφυλακιστεί με τις κατηγορίες της κακομεταχείρισης και του βιασμού αντίστοιχα, ενώ για την ίδια υπόθεση έχουν προφυλακιστεί και δύο ιερείς.

 

Στο 15ο Podcast “Στιγμές” ο συγγραφέας του “Σασμού” και πολλών ακόμη βιβλίων αλλά και μουσικός, Σπύρος Πετρουλάκης, μιλά για τα δικά του Χανιά. «Για μένα τα Χανιά είναι ένας μαγνήτης», τονίζει.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Ο άτυχος 19χρονος σήμερα πάσχει από μέτρια νοητική καθυστέρηση. και όχι ολική. Έχει πλήρη επίγνωση της σε βάρος του σεξουαλικής κακοποίησης από πολλούς και θα πρέπει να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορουμένων με τον παθόντα παρουσία ειδικών επιστημόνων. Και επειδή, ενδεχομένως, να υπάρχουν πολλοί ακόμα δράστες είναι σε θέση να τους αναγνωρίσει και από φωτογραφίες…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα