Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Oριοθέτηση και διευθέτηση ποταμών και ρεμάτων

Την εκκίνηση των διαδικασιών για 4 πολύ σημαντικές μελέτες οριοθέτησης και διευθέτησης ποταμών και ρεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με την προετοιμασία του σχετικού φακέλου δημοπράτησης, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης την Δευτέρα 12 Απριλίου.

Οι μελέτες που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης, αφορούν την πεδινή κοίτη του ποταμού Κερίτη στον δήμο Πλατανιά με προϋπολογισμό 2.500.000€, την πεδινή κοίτη των ποταμών Τυφλού και Καμαριανού στον δήμο Κισάμου με προϋπολογισμό 1.000.000€ και 500.000€ αντίστοιχα, καθώς και ρέματα Σταλού & Αγίας Μαρίνας στον δήμο Χανίων με προϋπολογισμό 1.100.000€.

Επίσης, ο κ. Αρναουτάκης συζήτησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή και υπηρεσιακά στελέχη, την εξέλιξη των έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, καθώς θέματα προγραμματισμού ενόψει του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

 

1 Comment

  1. Πολυ σημαντική η κίνηση αυτή εκ μέρους της Περιφερειας Κρήτης…….αλλα εκτός από τις περιοχες του Πλατανιά της Κισάμου του Σταλου κ της Αγίας Μαρίνας θα ήταν καλό να υπάρξουν κ παρεμβάσεις εκ μέρους της Περιφέρειας κ στον Αλμυρό Ποταμό στον Αποκορωνα στη θέση ‘Ποταμος’ της Τοπικης Κοινότητας Καλαμιτσιου-Αμυγδαλι-Εξωπολης καθώς φέτος υπήρξαν μετά απο τις έντονες βροχοπτωσεις καποιες υποχωρήσεις τμήματων της όχθης του ποταμου με συνέπεια την εξαφάνιση τμήματος παροχθιας διόδου που εξυπηρετεί τα εκεί χωράφια.Ελπιζουμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον κ για την περιοχη του Αποκορωνα!!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες