Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Οργάνωση και αντίσταση ο δρόμος του λαού

Είμαι εργαζόμενη (καθαρίστρια σε σχολεία), μητέρα τεσσάρων παιδιών. Συμμετέχω στο κίνημα από τα 18 μου και στο ΚΚΕ(μ-λ) έμαθα κυριολεκτικά και μεταφορικά τα λίγα γράμματα που ξέρω. Εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι πως ζούμε σ’ έναν κόσμο άδικο και πως οι αγώνες ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης είναι όχι μόνο δίκαιοι, μα και αναγκαίοι για τη ζωή και το δίκιο των ανθρώπων της δουλειάς.
Ποτέ η εργοδοσία δε χάρισε τίποτα στους εργαζόμενους. Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες  και τώρα που έχουμε έλλειμμα αγώνων, όλα παίρνονται πίσω. Δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία, ούτε δωρεάν υγεία και  η σύνταξη  έχει γίνει φιλοδώρημα από δικαίωμα που είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι.
Τα απιδιά μας στη σύγχρονη γαλέρα του τουρισμού και όπου αλλού με εξοντωτικούς ρυθμούς χωρίς ρεπό και με μέλλον εργαζόμενου- ανέργου, είναι σίγουρο πως χωρίς αγώνες που θα ανατρέψουν τους σημερινούς αρνητικούς συσχετισμούς θα ζήσουν πολύ χειρότερα από μας.  Ας μην έχουμε καμιά αμφιβολία. Όποια κυβέρνηση και αν βγει το κεφάλαιο θα ζητήσει ακόμη περισσότερα και τα μνημόνια των ιμπεριαλιστών δε θα έχουν τελειωμό.
Σαν ΚΚΕ (μ-λ) ποτέ δεν είχαμε και δε σπείραμε αυταπάτες για εκλογικούς δρόμους. Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα εξαπάτησε το λαό, έδωσε ακόμη ένα χτύπημα στο εργατικό αριστερό κίνημα και άνοιξε το δρόμο για να ξανάρθει η Ν.Δ. που ο λαός μας τη γνωρίζει από παλιά .
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΟΡΓΑΝΩΣΗ αυτός είναι ο δρόμος  που μπορεί και πρέπει να βαδίσει ο λαός για να υπερασπιστεί τη ζωή και το δίκιο του. Άλλος δρόμος δεν υπήρχε ποτέ ούτε υπάρχει σήμερα. Μακάρι να υπήρχαν πιο εύκολοι δρόμοι και με μία ψήφο να καθαρίζαμε… ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. στήνονται σαν τα δύο βασικά κόμματα του συστήματος για να συνεχίσουν την επίθεση ενάντια στον εργαζόμενο λαό.
Σαν ΚΚΕ (μ-λ) και μέσα από αυτή μας την παρέμβαση με τη συμμετοχή στις εκλογές και ζητώντας στήριξη και ψήφο,  θέλουμε να τονίσουμε στους εργαζόμενους και τη νεολαία να ετοιμάσουν  τις αντιστάσεις τους  στους  νέους γύρους  επίθεσης, στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Θα συνεχίσουμε να μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα, να παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ξαναγίνει  μαζικό το κίνημα ενάντια στις βάσεις, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και τον πόλεμο. Το ντόπιο κηφηναριό με Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ γεμίζει τη χώρα βάσεις και τη μετατρέπει σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ. Μας μπλέκουν στον πόλεμο και είναι σίγουρο πως δε κινδυνεύουν οι πλουτοκράτες που έχουν σπίτια στο Λονδίνο και στην Ελβετία,  αλλά ο εργαζόμενος λαός που ζει εδώ δίπλα στον καρκίνο της βάσης και τα παιδιά του  που κινδυνεύουν όλο και περισσότερο από τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.
Οι αγώνες για το μεροκάματο, τη σύνταξη και τα δικαιώματά μας και οι αγώνες ενάντια στις βάσεις και τον πόλεμο όσο καθυστερούν τόσο η θέση μας γίνεται δυσκολότερη.  Δε σπείραμε γιατί δεν είχαμε εκλογικές αυταπάτες. Δε θα γίνουμε ούτε βουλευτές, ούτε Νομάρχες ούτε καμιάς λογής Σωτήρες. Η ψήφος στο ΚΚΕ(μ-λ) ενισχύει τη γραμμή της Αντίστασης και του αγώνα, δεσμεύει εμάς και εσάς που θα μας ψηφίσετε στην υπηρέτηση αυτής της υπόθεσης. Της υπόθεσης για το δίκιο του λαού!!

* Η Σοφία Πατεράκη – Νταμαδάκη είναι υποψήφια με το ΚΚΕ (μ-λ)

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες