Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ορειβατικός Χανίων 50 χρόνια πριν

Από το δελτίο κινήσεως του Ορειβατικού Χανίων, έτους 1971:

Το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνεστίασις των μελών και φίλων του τμήματος, στο εξοχικό κέντρο “Νεράιδα”. Εις αυτήν συμμετείχαν πλέον των 150 μελών και φίλων μας.

Κατά την διάρκειαν της συνεστιάσεως εορτάσθη και η επέτειος της 150ετηρίδος της Έλληνικης Επαναστάσεως. Ο αντιπρόεδρος του τμήματος κ. Μαν. Μανουσάκης ανέπτυξεν διά θαυμασίας ομιλίας του το θέμα: Ο αγών του 1821 και τα ελληνικά βουνά.
Το γλέντι κράτησε ως αργά μετά τα μεσάνυχτα. Κατά την συνεστίασιν απενεμήθησαν τα αναμνηστικά μετάλλια της αναβάσεως εις την κορυφήν του Ολύμπου, Μύτικαν, κατά την πανελλήνιον Ορειβατικήν συγκέντρωσιν του 1970.

Και στον Ομαλό…

Την Κυριακή 16-2-71, η Διοίκησις της Α΄ Μοίρας Καταδρομών εδεξιώθη εις το χιονοσκεπές Τουριστικόν Περίπτερον Ξυλόσκαλου Ομαλού το Διοικ. Συμβούλιον και τους εκδρομείς του Ορειβατικού Χανίων, καθώς και τους λοιπούς παρευρισκομένους.

Μετά τη δεξίωσιν ο ιατρός του εις Ομαλόν πραγματοποιούντος χειμερινήν διαβίωσιν τμήματος Καταδρομέων, ομίλησεν περί των κινδύνων της διαβιώσεως εις τας χιόνας, της προλήψεως και τας πρώτας βοηθείας.

Εν συνεχεία επεδείχθησαν ο ειδικός εξαίρετος ιματισμός και τα άλλα ειδικά εφόδια ύπνου, κ.λπ., με τα οποία είναι εφοδιασμένοι οι καταδρομείς μας.

Κατόπιν επραγματοποιήθη επίδειξις ορεινής περιπόλου – ενέδρας μετά πυρών, εις τα έναντι χιονοσκεπή υψώματα. Μετά επεδείχθησαν τα σκι και η χρήσις των, μεταφορά τραυματίου διά σκι, η χρήσις χιονοβατίδων, η κατασκευή ιγκλού (χιονοκαλύβης) κ.λπ.

Τέλος, τα μέλη του ορειβατικού εξησκήθηκαν εις την χιονοδρομίαν μαζί με τους καταδρομείς και με την χρησιμοποίησιν των στρατιωτικών σκι.

Εις την επίδειξιν παρευρέθη και ο κ. Νομάρχης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες