Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Ώρα μηδέν

Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος είχε πει κάποτε ότι «δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα».
Χθες η εφημερίδα παρουσίασε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με τίτλο “Αγνοούνται τα αγρίμια του Κήπου”.

Προφανώς, ενώ οι τοπικοί ηγήτορες είχαν δεσμευτεί δημόσια για τη μεταφορά τους στο “Αττικό πάρκο”… σκάλωσαν στην κουζίνα της μικροπολιτικής.
«Απλώς υπάρχει μια εισήγηση…» δήλωσε ο ιδρυτής του πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ. Συνεπώς, πού βρίσκονται από εκείνη την ταραγμένη νύχτα της προηγούμενης Παρασκευής τα ζώα;
Κάτι συνέβαινε στα Χανιά όλο το προηγούμενο διάστημα· το επικοινωνιακό κλισέ ήταν σαν την κατσαρίδα. Το ψέκαζες, αλλά επιζούσε. Τώρα, μετά από αυτές τις αποκαλύψεις ισχύει το ίδιο;
Για να βρούμε τα αγρίμια στα όρη, στα φαράγγια, στα ψηλά βουνά, ο φίλος μου μου πρότεινε να ακολουθήσουμε τον λυρικό οίστρο του κ. δημάρχου. «Πού είναι τα αγρίμια, οέο;».
Όλο αυτό το διάστημα πριν ξεσπάσουν τα γεγονότα με τα αγρίμια και τα πουλιά στον Δημοτικό Κήπο, από την ανία (που ένιωθα με τον τραγέλαφό τους) μόνο ο ύπνος μπορούσε να με λυτρώσει. Τώρα φαίνεται ότι ξύπνησαν και οι Χανιώτες.
Είπαμε: «δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα».
Έχω διακρίνει τι συμβαίνει με τους τοπικούς εξουσιούχους στα Χανιά: Είναι σαν χυμένη οδοντόπαστα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να τους βάλεις ξανά στο σωληνάριο.

1 Comment

  1. Abraham Lincoln, 1809-1865
    Αμερικανός πρόεδρος
    Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό . Οχι αμερικανος δημοσιογραφος!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα