Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ Χανίων για την απώλεια του Σταμάτη Αποστολάκη

Ομόφωνο ψήφισμα για τον θάνατο του δασκάλου, συγγραφέα και λαογράφου Σταμάτη Αποστολάκη εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά την τελευταία συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10/1/2023.

Στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων:
1.Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του σπουδαίου δασκάλου, συγγραφέα και λαογράφου, το πλούσιο συγγραφικό έργο, του οποίου θα μείνει ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Ο εκλιπών, με δεκάδες εν ζωή διακρίσεις, συνεργάστηκε στην πραγματοποίηση σημαντικών εκδόσεων, είχε βραβευθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών για τη σημαντική συλλογή λαογραφικού υλικού, ενώ το 2017 χειροθετήθηκε σε Άρχοντα Προστάτη των Γραμμάτων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.
H διαχρονική και ανιδιοτελής προσφορά του Σταμάτη Αποστολάκη σε έρευνες και μελέτες του Δήμου Χανίων, η πολυετής συμμετοχή του στην ετήσια έκδοση «Εν Χανίοις», τόσο ως συγγραφέας όσο και ως μέλος της συντακτικής ομάδας, καθώς και η στενή του σχέση με τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, στην οποία υπήρξε τακτικός επισκέπτης και αναγνώστης, αφήνουν ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό.
Ο Σταμάτης Αποστολάκης, ωστόσο, πέραν του έργου του, ήταν ένας Άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός, που ξεχώρισε για την προσφορά, το ήθος και την ευγένειά του, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.
2.Διατυπώνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου, των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και όλων των Δημοτικών Συμβούλων στην οικογένειά του, στην οποία και θα επιδοθεί το παρόν ψήφισμα.
3.Προτείνει στα αρμόδια συλλογικά όργανα να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος σε οδό της περιοχής της Ν. Χώρας, με την οποία συνδεόταν για δεκαετίες.
4. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα