Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ομιλία Νανόπουλου και πειράματα φυσικής στα Χανιά

Πειράματα φυσικής με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους θα γίνουν την Παρασκευή 1 Αυγούστου στις 10 το πρωί στο Νεώριο του Μόρο ενώ στις 9 το βράδυ θα μιλήσει ο διακεκριμένος καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος, ο οποίος είναι εθνικός εκπροσώπος της Ελλάδας στο CERN, με θέμα: “Ηχώ από την Αρχή του Σύμπαντος”.

Μάλιστα, η ομιλία του κ. Νανόπουλου οργανώνεται στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου “New Frontiers in Physics” που πραγματοποιείται από τις 26 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι.
Με ανακοίνωσή τους ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων και o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής (CERN) προσκαλούν το κοινό την Παρασκευή 1 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανιών στο Νεώριο Μόρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η π μιλία του καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλου (CERN, Πανεπιστημίου Texas A&M) με θέμα: “Ηχώ από την Αρχή του Σύμπαντος”.
Η ομιλία αναμένεται να απαντήσε σε ερωτήματα όπως:
Πώς φτιάχτηκε το Σύμπαν; Πώς εξελίχθηκε; Ποιός ο ρόλος μας μέσα σε αυτό;
Θα προηγηθούν στις 10 το πρωί της Παρασκευής στο Νεώριο Μόρο πειράματα φυσικής από επιστήμονες του CERN, του Εθνικού και Καποδιστριακου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου Κρήτης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα