Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Ολοκληρώθηκε στο ΜΑΙΧ συνέδριο για τη Διατήρηση Μεσογειακών Φυτών (φωτ.)

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (CIHEAM ΜΑΙΧ) οι εργασίες της 3ης Εβδομάδας για τη διατήρηση Μεσογειακών Φυτών με θέμα «Στρατηγικές διατήρησης φυτών: από την Επιστήμη στην Πράξη».
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή με τη συμμετοχή δια ζώσης 80 επιστημόνων, 40 επιπλέον εξ’ αποστάσεως, από 20 χώρες και με τη συμμετοχή του υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή.
Οι εργασίες διήρκησαν από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το φαράγγι της Ίμβρου στο οποίο εντοπίζονται πολλά σπάνια και ενδημικά φυτά της Κρήτης. Τη ξενάγηση των επισκεπτών ανέλαβαν εξειδικευμένοι επιστήμονες από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων, Τον Φορέα Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς Δυτικής Κρήτης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και τη Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών του ΜΑΙΧ.
Το συνέδριο πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια σε διαφορετική χώρα.
Οι διοργανωτές του συνεδρίου είναι η Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών του CIHEAM ΜΑΙΧ, η IUCN (Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης), το δίκτυο τραπεζών σπόρων της Μεσογείου GENMEDA και η διεθνής οργάνωση CEPF (Critical Ecosystem Partnership Fund).
Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Κρήτης, το Πράσινο Ταμείο, η Ελληνική Βοτανική Εταιρεία, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και άλλοι.
Το Συνεδριακό Κέντρο CIHEAM MAICH δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων του και έχει εναρμονίσει πλήρως τη λειτουργία του με τα ισχύοντα ειδικά πρωτόκολλα υγείας που έχουν εκπονηθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εγκεκριμένα και νομοθετημένα από το Ελληνικό Δημόσιο.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα

3rd Mediterranean Plant Conservation Week

 

 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα