Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Ολοκληρώθηκε πρόγραμμα ERASMUS+ από το ΜΑΙΧ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ERASMUS+ και συγκεκριμένο το έργο “VET International Consortium for Tourism and Environment – VETITEC”, Project n. 2020-1-IT01-KA116-008031″, στον τομέα του τουρισμού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΜΑΙΧ.
Το έργο αυτό αφορούσε την υλοποίηση μαθητείας/κατάρτισης 42 Ιταλών σπουδαστών από το Εκπαιδευτικό και Τουριστικό Ινστιτούτο του Σπολέτο κατά το διάστημα 12 Ιουλίου-10 Σεπτεμβρίου 2022 σε διάφορες επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης στο Ν. Χανίων με στόχο την απόκτηση επαγγελματικών προσόντων, γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων μέσω της έκθεσης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον καθώς και στην ενίσχυση των εμπειριών των μαθητευόμενων, που σχετίζονται με την εργασία/εκπαίδευση σε διεθνές πλαίσιο. Το έργο ταυτόχρονα συνέβαλλε στη συνεργασία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στην ανταλλαγή καλών πρακτικών εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και στην ενδυνάμωση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.
Το ΜΑΙΧ με ανακοίνωση του εκφράζει ευχαριστίες προς τις επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης που συμμετείχαν στο έργο ως οργανισμοί υποδοχής και αποδέχτηκαν τους συγκεκριμένους σπουδαστές για την υλοποίηση της μαθητείας κατά τους τελευταίους δύο μήνες.
Μάλιστα την Παρασκευή 10/09/2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του έργου και απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά μαθητείας/κατάρτισης στους Ιταλούς εκπαιδευόμενους στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ, έχοντας την ευκαιρία να πάρουν και μια τελευταία γεύση από τα κρητικά παραδοσιακά προιόντα που τους προσφέρθηκαν.

 

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα