Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού επισκεπτών στο φαράγγι της Σαμαριάς

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού περιπατητών που λόγω βροχής είχαν αποκλειστεί στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Υπενθυμίζεται πως δεκάδες επισκέπτες εγκλωβίστηκαν σήμερα μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά όταν λόγω βροχοπτώσεων «φούσκωσε» ο χείμαρρος που διασχίζει τον Εθνικό Δρυμό με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη και επικίνδυνη η διάσχιση του φαραγγιού.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι φύλακες του φαραγγιού που με την βοήθεια κατοίκων της Αγίας Ρουμέλης και πυροσβεστών κατάφεραν να φθάσουν μέχρι το σημείο που βρίσκονταν αποκλεισμένοι οι περιπατητές, οι οποίοι τελικά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον οικισμό «Σαμαριά», όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της αντιπεριφέρειας Χανίων Τάσο Κουρουπάκη, οι περιπατητές που αποκλείστηκαν είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς ενώ μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, το πιθανότερο αύριο το πρωί, οι περιπατητές θα οδηγηθούν εκτός του φαραγγιού.

Εν τω μεταξύ, από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοινώθηκε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν ζημιές στις υποδομές διάβασης και υποδοχής των επισκεπτών, το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό αύριο Τετάρτη προκειμένου να ελεγχθεί και αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα