Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ολοκληρώθηκε η δράση “Ανοιχτά Πανιά”

Ολοκληρώθηκε η δράση «Ανοιχτά Πανιά 2021» που διοργανώθηκε από τον Δήμο Χανίων  και της Κοινωφελούς του Επιχείρησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ.).

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χανίων «Από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2021, 15 πρωτότυπες, πρωτογενείς πολιτιστικές παραγωγές, διαφορετικών ειδών Τέχνης (εκθέσεις, παραστάσεις, συναυλίες, προβολές, καλλιτεχνικές συναντήσεις), καθώς και ισάριθμα επιμορφωτικά/εκπαιδευτικά εργαστήρια, φιλοξένησαν περισσότερους από 150 καλλιτέχνες και συμμετέχοντες σε περισσότερους από 25 εναλλακτικούς χώρους των Χανίων, μεταξύ των οποίων σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, μετόχια και ανοιχτούς δημόσιους χώρους. Περισσότερα από 6.000 άτομα προσέγγισαν οι δράσεις των «Ανοιχτών Πανιών 2021», είτε ως θεατές, είτε με συμμετοχή στα διαδραστικά εργαστήρια της κάθε παραγωγής.
Το αποτέλεσμα δικαιώνει τον κόπο και τη μέριμνα του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. να δημιουργήσουν τον συγκεκριμένο θεσμό για την προώθηση της τοπικής πολιτιστικής παραγωγής, με την πολύτιμη συνδρομή τόσο της Περιφέρειας Κρήτης, που συγχρηματοδότησε τις δράσεις, αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εκτός της οικονομικής στήριξης που προσέφερε, ενέταξε τα «Ανοιχτά Πανιά» υπό την αιγίδα του. Ζωτική ήταν και η συνεργασία των τοπικών φορέων για τη θετική ολοκλήρωση του προγράμματος, μεταξύ άλλων με τους: Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου, Μουσείο Τυπογραφίας, Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων, Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Βρείτε περισσότερα για τον απολογισμό της δράσης στο: www.chania.gr
Αντίστροφη μέτρηση για τα «Ανοιχτά Πανιά 2022»
Μετά την άκρως πετυχημένη πρώτη χρονιά του προγράμματος, τα «Ανοιχτά Πανιά» ετοιμάζονται να «πνεύσουν και να εμπνεύσουν» και φέτος. Από την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για κατάθεση νέων προτάσεων για τα «Ανοιχτά Πανιά 2022». Λεπτομέρειες καθώς και τα διαδικαστικά που θα απαιτηθούν για την κατάθεση, θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα