Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22» στην περιοχή Μυρτώου Πελάγους

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22», που διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Μυρτώου Πελάγους, δυτικών Κυκλάδων και βόρειου Κρητικού Πελάγους, με τη συμμετοχή μονάδων και μέσων των διοικήσεων του Αρχηγείου Στόλου καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο της άσκησης εκτελέστηκαν γυμνάσια πυρών κυρίου και δευτερεύοντος οπλισμού, αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού και ηλεκτρονικού πολέμου, επικοινωνιών, διοικητικής μέριμνας και αντιμετώπισης πολλαπλών απειλών. Συγκεκριμένα, τα εκπαιδευτικά αντικείμενα περιελάμβαναν πυρά επιφανείας, βολή τορπίλης γυμνασίων από υποβρύχιο (Υ/Β) εναντίον πλοίου, βολή τορπίλης από ελικόπτερο (Ε/Π) εναντίον Υ/Β, καθώς και επιχειρησιακή αξιοποίηση συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (ΣΜηΕΑ).

Τέλος, αριθμός ναυτικών δοκίμων επέβη σε πλοία της άσκησης, στο πλαίσιο χειμερινών εκπαιδευτικών πλόων της σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), ενώ την εξέλιξή της παρακολούθησε ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, επιβαίνοντας στη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ.

Η «ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22» εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

*Φωτ. και βίντεο από το hellenicnavy.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα