Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης-επισκευής σε παιδικές χαρές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης-επισκευής σε παιδικές χαρές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με γνώμονα την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την αισθητική.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου «πρόσφατα ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου: “Συντήρηση παιδικών χαρών”, αρχικού προϋπολογισμού 70.000€ στην παιδική χαρά στον οικισμό Αυλή, στη Δημοτική Ενότητα Αρκαλοχωρίου, στην παιδική χαρά στον οικισμό Καρδουλιανό, της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου και στην παιδική χαρά στον οικισμό Σκινιά, της Δημοτικής Ενότητας Αρκαλοχωρίου.
Αντικείμενο της σύμβασης ήταν η προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς, με σκοπό να αποτελέσουν για τους πολίτες του Δήμου φυσικούς πολυχώρους αναψυχής και περιπάτου, άθλησης και ευεξίας. Στόχος της σύμβασης ήταν η ανάπλαση και αναδημιουργία παλαιών παιδικών χαρών που με τη φθορά του χρόνου είχαν υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Παράλληλα δημιουργήθηκαν χώροι στους οποίους οι δημότες και κυρίως τα μικρά παιδιά μπορούν να παίξουν, να αθληθούν, να διαβάσουν, να περπατήσουν, να συναντηθούν μεταξύ τους και να ψυχαγωγηθούν.
Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την παιδική χαρά στην Αυλή μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Αραβιάκη, δήλωσε:
«Αναγνωρίζοντας τη σημασία του παιχνιδιού και της επαφής με τη φύση για τα παιδιά για τη σωστή σωματική, νοητική και συναισθηματική τους ανάπτυξη συντηρήσαμε και επισκευάσαμε τις παιδικές χαρές σε τρεις οικισμούς του Δήμου και πλέον είναι περισσότερο λειτουργικές. Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά παραδίδουμε στα παιδιά και τους δημότες μας καλαίσθητους και περιποιημένους χώρους ψυχαγωγίας και ξεκούρασης. Η διαμόρφωση νέων σύγχρονων, ασφαλών και πλήρως προσβάσιμων υπαίθριων χώρων αναψυχής και ψυχαγωγίας, τόσο για τα παιδιά, όσο και τους δημότες γενικότερα, αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή που από το ξεκίνημα της θητείας της το έχει αποδείξει με τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών και παρεμβάσεις στις υπάρχουσες παιδικές χαρές του Δήμου μας»»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα