Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Oλοι ορκίζονται αλλά πράττουν τα αντίθετα πίσω απ’ τη πλάτη μας

Κύριε διευθυντά,
επί ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε νομοσχέδιο για τον Στρατό(!!!) έγινε ρύθμιση υπέρ των ορκωτών ελεγκτών και σε βάρος της πλειοψηφίας των οικονομολόγων.
Συγκεκριμένα με τον “NOMO ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4609 “Ρυθμίσεις Μέριμνας Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις” στο άρθρο 58 Ελεγχος επενδυτικών σχεδίων των νομών 4399/2016 και 3908 έγινε ρύθμιση υπέρ των ορκωτών ελεγκτών.
Στο άρθρο αυτό προβλέπεται η είσοδος των ορκωτών στον έλεγχο των επενδυτικών σχεδίων!!!
Εκεί στα μουλωχτά και σε άσχετο νομοσχέδιο η προηγούμενη κυβέρνηση πέρασε διάταξη και παραχωρούσε στους ορκωτούς τον έλεγχο των επενδυτικών σχεδίων.

Πώς ενημερωθήκαμε;
Μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΟΕΕ δίνοντάς μας το νόμο πριν την συζήτηση για το απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο του λαλίστατου υπουργού κ. Αδωνη Γεωργιάδη ο οποίος με τη σειρά του βελτιώνει τη θέση των ελεγκτικών εταιρειών.
Εδώ υπάρχουν τα εξής:
Πρώτον, με την ανάρτηση του πολυνομοσχεδίου η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασε όπως θα περίμενε κάθε συνάδελφος. Μας παραξένεψε η αφωνία, όμως μετά την ανάγνωση του νόμου που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καταλάβαμε πλήρως γιατί ο συνάδελφος έχασε τη φωνή του με τη δημοσίευση του πολυνομοσχέδιο της σημερινής κυβέρνησης. Τι να πει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όταν τον Μάιο ψήφιζαν για τη διαπλοκή και τα συμφέροντα, ψήφιζαν για τους λίγους και όχι για τους πολλούς. Τότε ήταν η ώρα των λίγων αργότερα θα έρχονταν η ώρα των πολλών, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Το γνωρίζατε και σιωπούσατε;
Γιατί δεν μας είχατε ενημερώσει; Αν διαφωνούσατε θα μπορούσαμε να αντιδρούσαμε εμείς για να μην περάσει (αφού εσείς δεν μπορούσατε!!!)
Σιωπήσατε για να περάσει και να μην το καταλάβεις κάνεις;
Σιωπήσατε για να εξυπηρετήσετε τους λίγους.
Αυτό δεν σας τιμά και αναδεικνύει ένα πρόσωπο και μια τακτική που δεν αρμόζει σε αυτούς που θέλουν να λένε ότι εκπροσωπούν την αριστερά.
Παίζετε και με τη διαπλοκή, παίζετε με τους λίγους και υποτιμάτε τους πολλούς.
Αν διαφωνούσατε, και δεν μπορούσατε να αντιδράσετε, οφείλατε να μας είχατε ενημερώσει, να είχατε ενημερώσει και επισήμως το ΟΕΕ, να αντιδράσουμε εμείς και να μην περνούσε αυτή η διάταξη που προσβάλλει τους οικονομολόγους και δεν λαμβάνει υπόψη του το ΟΕΕ.
Πράξατε ανάλογα με τη σημερινή κυβέρνηση η οποία έχει ταχτεί ευθέως με τις μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες. Ντροπή σας.
Γιατί όμως μας έδωσε τον νόμο τώρα ο πρόεδρος;
Πρόεδρε, έχετε αποκλειστική ενασχόληση το ΟΕΕ. Εχετε νομική υπηρεσία, Εχετε την πολιτική εξουσία(;) με το μέρος σας και είχαμε τη διαβεβαίωση από τον κ. υπουργό Αδωνη Γεωργιάδη ότι τίποτα δεν θα προχωρά χωρίς να το γνωρίζουμε και να έχει τη γνώμη σας.
Ποιος έγραψε το νομοσχέδιο; Ζήτησε την άποψη σας; Είμαστε σίγουροι ότι ούτε σας ρώτησε, ούτε το γνωρίζατε, και σας έδωσε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσετε την κατακραυγή.
Οφείλατε να γνωρίζατε τι είχε ψηφιστεί από τον Σύριζα αφού έχετε και υπηρεσίες και χρόνο έχετε για αποκλειστική ενασχόληση με το ΟΕΕ.
Οφείλατε τώρα επί των ημερών των δικών σας(;) να είχατε δει το πολυνομοσχέδιο αφού ανακοίνωσαν ότι θα φέρουν στη Βουλή, είναι στο χώρο του φυσικού μας αντικείμενου, γιατί δεν το κάνατε;
Ο κ. Αδωνης δεν είναι συνεπής με αυτά που μας είπε στην συνέλευση των αντιπροσώπων του ΟΕΕ και αυτός βελτιώνει την θέση των μεγάλων ελεγκτικών εταιρειών.
Εσείς οφείλετε να τα παρακολουθείτε αδιαλείπτως. Αδρανήσατε και ολιγωρήσατε με σκοπιμότητα;
Όπως και να έχει δεν δείξατε την οφειλόμενη προστασία στο ΟΕΕ.
Οφείλετε και να διορθώσετε και να ζητήσετε συγγνώμη για την προσβολή που δεχτήκαμε.
Ο Σύριζα τον Μάιο με το Ν. 4609 άρθρο 58 άνοιξε το δρόμο, η Ν.Δ με τον κ. Άδωνη το συνέχισε, οφείλετε και οι δυο παρατάξεις να πείτε στους συναδέλφους γιατί:
είτε σιωπήσατε, είτε δεν δείξατε τη δέουσα προσοχή που είχατε υποχρέωση να δώσετε.
Ήδη έχετε κάνει με την τακτική σας μεγίστη ζημία στο χώρο των οικονομολόγων.
Εχετε συμβάλλει στην κατάργηση δομών του κράτους και έχετε συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των ολίγων και της διαπλοκής.
Η στάση σας αυτή υπέρ των ολίγων θα σας ακολουθεί και θα σας στιγματίζει, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα, ακόμα και αν υπάρξουν διορθώσεις είναι ότι έχουν μπει και στο χώρο αυτό οι μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες. Εχει διαλυθεί τμήμα του κράτους υπέρ των πολυεθνικών.
Για τη ΔΗΚΙΟ το καταλαβαίνουμε, αφού έχει στενή συνεργασία με αυτές,
Για τους συναδέλφους του Σύριζα, τι θα έχουν να πουν;
Ντροπή σε όλους σας.

Αλεβιζάκης Παναγιώτης
εκ/πος Α.ΚΙ.Ο.Ε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα