Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Όλοι μαζί τα φάγαμε

Κύριε Διευθυντά,
Όλοι θα θυμόμαστε το αξέχαστο «όλοι μαζί τα φάγαμε», του πολιτικού Πάγκαλου, που έπαιξε σε όλα τα Μ.Μ.Ε. με μορφή σλόγκαν, σαν καραμέλα. Δυστυχώς, μέσα από τα στόματα των πολιτών, αναπαραγόταν και δικαιολογούσε και έριχνε τις ευθύνες της φτώχευσης της χώρας σ’ όλους τους πολίτες. Λες και δεν υπήρχαν κυβερνήσεις και ο λαός ήταν ακυβέρνητος και αυτός αποφάσιζε και διαχειριζότανε τα οικονομικά του κράτους.
Για να ρίξουν οι Κυβερνόντες τις ευθύνες στον λαό, στους πολίτες. Τα πρώτα χρόνια της ανάδειξης της φτώχευσης του κράτους, αναδεικνυότανε συνεχώς μέσα από τα ΜΜΕ, διάφορες μικροαπάτες και παραβατικότητες των απλών πολιτών. Όπως οι τυφλοί «μαϊμού» της Ζακύνθου που έπαιρναν αυτά τα «τεράστια ποσά». Μάλιστα ανέφεραν: ταξιτζής οδηγούσε και έπαιρνε το επίδομα τυφλότητας!! Υπάλληλοι «μαϊμού» φαινότανε ότι εργαζότανε. Αυτά που δεν αποτελούσαν ούτε το 1 εκατομμυριοστό στη συμμετοχή της φτώχευσης έπαιζαν συνεχώς στα Μ.Μ.Ε. Αλλά και αυτές οι παραβατικότητες είχαν ονοματεπώνυμο τους πολιτικούς που τις εξέθρεψαν. Εάν υπολογίσουμε ότι ήταν πολλές χιλιάδες τέτοιου είδους ή παρόμοιες οικονομικές ατασθαλίες, θα ήταν αδύνατο να επιφέρουν ούτε το ελάχιστο κόστος και συμμετοχή στη φτώχευση της χώρας. Αυτά τα ποσά που παρανόμως αλλά κακώς εκαρπούντο ένα τμήμα του λαού, ανύμπορων φτωχών, ακόμα και λαϊκών στρωμάτων, ήταν δυνατόν να συντελέσει στη φτώχευση της χώρας; Αφού αυτά τα ποσά υποχρεωτικά καταναλώθηκαν στη χώρα τους, βελτιώνοντας λίγο την ποιότητα ζωής τους. Τα κυκλοφόρησαν στον περίγυρό τους. Ουσιαστικά, μέσα από την κυκλοφορία, μεγάλο τμήμα αυτών επιστρέφει στο κράτος. Δεν έφυγαν στο εξωτερικό, τροφοδοτούσαν ενισχύοντας την κίνηση στην αγορά. Στη φτώχευση της χώρας διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε χρήμα ούτε στις τράπεζες, ούτε στα ταμεία του κράτους, οργανισμούς κ.λπ.
Δεν είχε το κράτος χρήμα να πληρώσει υπαλλήλους, συνταξιούχους, να χρηματοδοτεί υπηρεσίες του κράτους όπως Νοσοκομεία κ.λπ. Τι είχαν γίνει τα αποθεματικά του κράτους – τραπεζών και λοιπών οργανισμών; Δυστυχώς είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό, για να πλαισιώσουν τους παραδείσους που «τίμιοι πλούσιοι» με ασφάλεια κατέθεταν. Δεν ταξίδευσαν τα χρήματα των φτωχών – λαϊκών στρωμάτων, μικρομεσαίων στο εξωτερικό.
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις βρήκαν όλα τα ταμεία άδεια. Αναγκάστηκαν να πάρουν όσα βρήκαν, σε αποθεματικά των Δήμων. Και να σπάσουν τους κουμπαράδες των συνταξιούχων και υπαλλήλων και να αφαιρέσουν από αυτούς το 40%. Τα χρήματα του «κακού» Διεθνούς νομισματικού ταμείου. Τις εισφορές όλων των ευρωπαϊκών κρατών για να κρατηθεί όρθια η χώρα.
Έτσι δεν πεινάσαμε. Όμως χρεώσαμε με εκατοντάδες δισ. τη χώρα που θα κληθούν να πληρώσουν οι γενιές μας. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν διέθεσαν ούτε μία ημέρα να φέρουν στη Βουλή το θέμα της φτώχευσης προς συζήτηση και να γνωρίσουν στο λαό, γιατί πτωχεύσαμε.
Τα Μ.Μ.Ε., που συχνά παρουσιάζουν διάφορα θέματα Κοινωνικά Οικονομικά Πολιτικά, καλούσαν συχνά οικονομολόγους, πολιτικούς Διεθνολόγους κ.λπ. επιστήμονες για διάφορα θέματα. Όμως ποτέ το θέμα της φτώχευσης δεν συζητήθηκε. Έπαιζαν όλα τα θέματα που συνήθως αποπροσανατόλιζαν τους πολίτες από τα πραγματικά προβλήματα. Θέματα όπως η φυγή χρημάτων προς εξωτερικό, ακόμα και με σακούλες και βαλίτσες προς τοποθέτησή τους σε παραδείσους.
Το κλείσιμο εκατοντάδων εργοστασίων και επιχειρήσεων και η μεταστέγασή τους σε όμορα κράτη και δυστυχώς και χρηματοδότησή των από ελληνικές τράπεζες.
Η χορήγηση πολλών εκατομμυρίων ίσως και δισ, σε «παλιννοστούντες Έλληνες» που ελάμβαναν το διπλάσιο αντίτιμο της αγοράς διαφόρων ακινήτων και το μισό διοχετευότανε στο κράτος καταγωγής τους, με συμβόλαια αστραπής, χωρίς καμία επισφάλιση, εγγύησης. Αυτά τα ακίνητα αστικά ή αγροτικά δεν παρελήφθησαν καν, ούτε κάποια δόση αυτών κατεβλήθη. Ούτε οι Τράπεζες, ούτε οι Εφορίες έχουν προβεί σε πλειστηριασμό, ενώ έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια. Πλήρη ΜΟΥΓΚΑ γι’ αυτά.
Όλα αυτά δεν ανεδείχθησαν ούτε μέσα από τον ΝΑΟ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ Μ.Μ.Ε. οι μικροπαραβατικότητες όπως οι τυφλοί, οι μαϊμού υπάλληλοι και άλλες ασήμαντες περιπτώσεις συνεχώς προβάλλονται από τα Μ.Μ.Ε.
Μερικές καραμπινάτες κλοπές, ατασθαλίες – απάτες κ.λπ., από «ευυπόληπτους πολίτες», ανεδείχθησαν μετά τον θάνατό τους. Το γαϊτανάκι θα συνεχίζεται μετά τον θάνατο και σε άλλους «ευυπόληπτους πολίτες», γιατί υπάρχουν αρκετοί τέτοιου είδους.
Αυτά δείχνουν ότι το «σάπιο σύστημα» έχει «αόρατους» προστάτες οι οποίοι μεγαλουργούν σε βάρος του Λαού.
Η φτώχευση σε περίοδο 1950-2010 που δεν υπήρχαν πόλεμοι, επιδημίες, με πακτωλό χρημάτων να κυκλοφορεί, με αύξηση του τουρισμού, με εισροές χρημάτων από ευρωπαϊκά προγράμματα ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!!!
Μεγαλοαπατεώνες Ανθέλληνες με τη συνδρομή και ανοχή και ίσως και αδυναμία της Πολιτείας, με πανούργους τρόπους, λεηλάτησαν το κράτος. Οι γενιές που θα αναγκασθούν να πληρώσουν, θα μάθουν την αλήθεια από ιστορικούς που θα θελήσουν να γράψουν την πραγματική αλήθεια.
Σήμερα, για να μη ζούμε σε αυταπάτες, για να επιτευχθεί θεραπεία στην οικονομία, πρέπει η Πολιτεία να λύσει μία εξίσωση απλή αλλά δύσκολη. Δηλαδή να μπορέσει το εθνικό εισόδημα Χ να φτάσει και να ξεπεράσει το απαιτούμενο ποσόν Ψ που χρειάζεται το κράτος για να πληρώνει, για να λειτουργήσουν όλες οι δομές και υποχρεώσεις του, χωρίς να χρειάζεται δανεισμός.
Τότε μόνο θα έχει λύσει την εξίσωση και θα βγει από το τούνελ και θα βαδίζει στο ξέφωτο.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Δημ. Κωνσταντουδάκης
Συνταξιούχος Υγειονομικός


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Αγαπητέ κύριε Δημήτρη, έχετε καταθέσει σωρεία προτάσεων και γνωμών, είτε για τοπικά είτε γενικού ενδιαφέροντος θέματα!
    Ως συνηθίζεται από την μεριά του πολιτικού κατεστημένου, πλήρης αφωνία!
    Βλέπετε βολεύονται με την “μαλακή πολυθρόνα”των δανείων άσχετα αν το δημόσιο χρέος τραβάει την ανηφόρα !!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα