Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Ολη η Ελλάδα για τον Μίκη

Ενενήντα δύο χρόνια Ελλάδας, ενενήντα δύο χρόνια Ιστορίας καθισμένα όχι και τόσο αναπαυτικά σ’ ένα καροτσάκι. Σώμα διάτρητο από πληγές μίσους των «εχθρών», πνεύμα διαυγές, ψυχή αγιασμένη από το θάμβος της Λευτεριάς.
Ο Καλλιτέχνης στο Καλλιμάρμαρο! Δίπλα του χιλιάδες κόσμος που στο σώμα και το πνεύμα του βλέπει εκείνο που θα ήθελε και ο ίδιος να είναι, σαν Άνθρωπος, σα Λαός!
Σκυμμένος απ’ το βάρος του Αιώνα, ακούει τον αχό της ζωής, τα κρόταλα της Λευτεριάς που λάτρεψε. Το μυαλό του ίσως κάνει τη διαδρομή παρελθόντος-παρόντος, μα σίγουρα τρέμει για το μέλλον. Ένας Ειρηνικός Επαναστάτης, που σήκωσε το λάβαρο του έθνους σε δυσθεώρητα ύψη, με τα διανοητικά και ηθικά του προσόντα· ένας θρύλος που θα μπορούσε να συμβολίσει το μεγαλείο του ηλιόλουστου και φωτολουσμένου τόπου μας.
Τα Μάρμαρα, στο Καλλιμάρμαρο, δε λάμπουν στον ήλιο, αλλά η (λαο)θάλασσα κυματίζει!!! Ορθωμένη στην καλοκαιρινή νύχτα, χαίρεται και χαιρετά τον τεράστιο Κρητικό-Ίωνα (τέλειος αλήθεια συνδυασμός).
Ο απλός κόσμος βουρκωμένος, ο πολιτικός κόσμος δίπλα του να δρέψει κάτι που ίσως που δεν έχει…
Την ίδια ώρα που ο Καλλιτέχνης στο Καλλιμάρμαρο αποθεώνεται οι τηλεοπτικοί Καλικάτζαροι το χαβά τους!!! Έχουν «σοβαρότερα» θέματα και «θεάματα» να δείξουν… άλλωστε ο αιωνόβιος και καταταλαιπωρημένος συνθέτης, δεν είναι τηλεοπτικό θέαμα που να πληροί τις προδιαγραφές της τηλεοπτικής «αισθητικής»! Τα τραγούδια του επίσης «επικίνδυνα» -αυτό δεν άλλαξε- και η μορφή του δεν παραπέμπει σε ριαλιτο-παίχτη που ξεκατινιάζεται. Δεν φαίνεται να τρέφεται καν με καρύδες η «σανό», τροφές προορισμένες πρωτίστως για τους τηλεθεατές.
Υποψιαζόμαστε πως ίσως προβληθεί η παράσταση «όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» λίγο μετά τον πηγαιμό του στους «δρόμους του Αρχάγγελου» ή θα προβληθεί μεταμεσονύκτια, όταν θα υπάρξει τηλεοπτικό κενό μεταξύ Αγιου Δομήνικου και συνταγών γκουρμέ!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα