Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

“Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” με εβδομήντα εκδηλώσεις

■ Δύο παραγωγές στα Χανιά

Εβδομήντα παραγωγές συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ επιλέγησαν για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2021» -θεσμός που δημιούργησε το υπουργείο Πολιτισμού το 2020- κι εφέτος θα διεξαχθεί από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, ανά την επικράτεια, εκτός Αττικής.

Από αυτές, οι 27 είναι θεατρικές παραστάσεις, οι 15 μουσικές παραγωγές, οι 8 παραστάσεις χορού, 8 παραστάσεις μουσικού θεάτρου, 6 αφορούν σε εικαστικές δράσεις και 6 σε παιδικό θέατρο.

Στη λίστα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκε από το ΥΠΠΟΑ, διακρίνουμε δύο εκδηλώσεις στα Χανιά, μία στην κατηγορία Θέατρο, από την ΑΜΚΕ “Στερόπη”, με τίτλο “Μίμος”, στη Βενετσιάνικη πόλη των Χανίων και μία στην κατηγορία Μουσικό Θέατρο, από την ΑΜΚΕ “Apparat Athen”, με τίτλο “Συμβίωσις”, στην Αρχαία Απτέρα.

Οι προτάσεις υποβλήθηκαν από τις 22 Δεκεμβρίου 2020 έως 25 Φεβρουαρίου 2021, μετά από ανοικτή πρόσκληση υποβολής.

Σημειώνεται ότι για τις ΑΜΚΕ που έχουν επιλεγεί, θα καταρτιστούν τριμηνιαίες συμβάσεις. Τα δικαιώματα, για τη μετέπειτα χρήση των παραγωγών, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους, διευκρινίζει το υπουργείο Πολιτισμού.

Η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης συγκροτήθηκε εφέτος ανά κατηγορία τέχνης από τους: Γιώργο Κουμεντάκη, πρόεδρο της Επιτροπής, διευθυντής της ΕΛΣ, Κατερίνα Ευαγγελάτου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Δάφνι Κόκκινο, διευθυντή της ΚΣΟΤ, Κορνήλιο Σελαμσή, συνθέτη και εκπαιδευτικό, Συραγώ Τσιάρα, αν. διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης MοΜus, Παναγιώτη Τσιρίδη, εκπαιδευτικό, συγγραφέα και εκπαιδευτικό σύμβουλο El Sistema Greece, Νίκο Σταμπολίδη, διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Η Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία είχε αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος παραγωγής του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2020» είναι ο φορέας, ο οποίος -σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ- αναλαμβάνει την διοικητική και οργανωτική ευθύνη του προγράμματος για το 2021.

Aναλυτικά ο πίνακας με τα αποτελέσματα της Επιτροπής Αξιολόγησης στη διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού
https://www.culture.gov.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=3727

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες