Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Οκτώ χρόνια…

ΟΚΤΩ χρόνια κρίσης (2010-2018) είναι πολλά για μια γενιά Ελλήνων, αλλά λίγα για να αλλάξει η ψυχοσύνθεση κι ο τρόπος ζωής μας. Όσο για τους πολιτικούς μας, αυτοί είναι καλά οχυρωμένοι πίσω από τις αδυναμίες του λαού.

ΟΙ ΠΙΟ παλιοί ζήσαμε και σκληρότερα χρόνια επιβίωσης. Τότε, για όλα έφταιγε η «επάρατη» δεξιά. Ελπίζαμε πως θα έρθουν «καλύτερες μέρες». Και ήλθαν το 1981, με την περίφημη «Αλλαγή»…

Η ΚΡΙΣΗ που βιώνουμε στο πετσί μας δεν ξέσπασε ξαφνικά. Είναι απότοκος παλαιών ανεύθυνων πολιτικών και επαναλαμβανόμενων σφαλμάτων. Οι περισσότεροι θυμόμαστε τη μετάλλαξη της κοινωνίας με την «αλλαγή» και την αφειδώς διασπάθιση του «δανεικού» ευρωπαϊκού χρήματος (Ε.Ο.Κ), παρόλο που αυτό δινόταν ακριβώς για να αλλάξουν οι παλιές δομές ώστε να εξευρωπαϊστούμε!

Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ δεν αφορούσε μόνο την οικονομία που γέννησε και διόγκωσε τη μεσαία τάξη. Είχε απλωθεί και στην πολιτική, με το αλήστου μνήμης σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία»! Τότε έγινε το άνοιγμα των θυρών του ΠΑΣΟΚ προς την αριστερά, αλλά και εξαργύρωση θέσεων -κυρίως στο δημόσιο- με τοποθετήσεις σε καίρια πόστα «αριστερών» και «σοσιαλιστών».

Ο ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ανδρώθηκε και αναδείχθηκε σε μια από τις χειρότερες μορφές του. Ποιος λησμονεί την επικράτηση της Γιαννοπούλειας ψευδοκουλτούρας, τους τυχοδιώκτες της πολιτικής (που «ανέβαιναν» και «κατέβαιναν» από το τρένο της αλλαγής), τον δήθεν εξευρωπαϊσμό της χώρας με τα life style περιοδικά του Κωστόπουλου, τον μετέπειτα σημίτειο «εκσυγχρονισμό», την άνοδο της υποκουλτούρας (κιτς) με την αχαλίνωτη επέλαση της λεγόμενης «ελεύθερης» και ανεξάρτητης ιδιωτικής τηλεόρασης;

ΟΛΑ αυτά, με ένα χυδαίο και απλοϊκό «μαζί τα φάγαμε» του παλαιοπολιτικού αριστερού Πάγκαλου, εκμηδενίστηκαν. Οι πολιτικοί μας «ένιψαν τας χείρας», αυτοαθωώθηκαν και μας κουνούν και το δάκτυλο σήμερα από τα έδρανα της Βουλής! Πάγια πεποίθηση του πολιτικού μας συστήματος, ακόμη και τώρα, είναι ότι για κάθε στραβό που κάνουνε, φταίνε οι «άλλοι».

ΕΙΝΑΙ στη φύση της πολιτικής και των πολιτικών μας τις μεν εθνικές νίκες να τις καρπώνονται οι ίδιοι, τις δε ήττες και εθνικές καταστροφές να τις φορτώνουν στο λαό!

ΑΝ η ιστορία είναι αδέκαστη, εναπόκειται σ’ αυτήν να κρίνει αργότερα ποιοι από τους πολιτικούς μας στη διάρκεια των μνημονίων εργάστηκαν και προσπάθησαν να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα. Ολα τα άλλα είναι λόγια ψηφοθηρίας…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα