Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Οκταχρονος νεκρός από χειροβομβίδα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας

Σοκ έχει προκαλέσει σε ολόκληρη τη Σουηδία ο θάνατος ενός οκτάχρονου από χειροβομβίδα που έριξαν άγνωστοι μέσα στο σπίτι που κοιμόταν στο Γκέτεμποργκ.

Τα κίνητρα της επίθεσης είναι ακόμη ανεξιχνίαστα, αλλά η Αστυνομία επικεντρώνεται σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ συμμοριών.

Το παιδί, ο Γιουσούφ Ουαρσάμε, είχε καταγωγή από το Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας και επισκεπτόταν συγγενείς του. Το σπίτι των συγγενών, στο οποίο είχε πάει με τη μητέρα του και τα αδέλφια του, βρισκόταν στο Μπίσκοπσγκόρντεν, σχετικά φτωχή συνοικία του Γκέτεμποργκ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οκτάχρονος κοιμόταν στο σαλόνι του διαμερίσματος όταν, τα ξημερώματα της Τρίτης, άγνωστοι έριξαν μέσα από το παράθυρο τη χειροβομβίδα.

Ο Γιουσούφ υπέκυψε στα τραύματά του καθώς μεταφερόταν στο νοσοκομείο ενώ η μητέρα του και τα δύο αδέλφια, που βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο, υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Το διαμέρισμα ήταν η δηλωμένη κατοικία ενός καταδικασθέντα για ένοπλη επίθεση στην ίδια πόλη πέρυσι, επίθεση που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ένα από τα πιο αιματηρά περιστατικά στη μάχη αντίπαλων σομαλικών συμμοριών.

 

ΠΗΓΗ: In.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες