Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Οινοχόος

» Ποιητική Συλλογή Φωτεινής Ε. Σεγρεδάκη   

Τη φωνή της Φωτεινής Ε.Σεγρεδάκη την έχω γνωρίσει εδώ και αρκετά χρόνια από τις μόνιμες στήλες της στις εφημερίδες Χανιώτες Νέα και Νέοι Ορίζοντες αλλά και από την παρουσίαση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων.

Καλύπτει με το ξεχωριστό ταμπεραμέντο της με πλήρη επάρκεια και ξεχωριστό τρόπο μεγάλο εύρος θεμάτων από την μουσική, το χορό, το θέατρο, το βιβλίο, τα κοινωνικά θέματα, επετειακές εκδηλώσεις, επετειακές αναφορές, αναφορές σε πρόσωπα ,γεγονότα και πολλά άλλα, με πληθωρική έκφραση τόσο προφορική όσο και με την εξαιρετική γραφή της.
Τελευταία όμως με μια συγκινητική αφιέρωσή της,περιήλθε στα χέριά μου και ένα άλλο πνευματικό της δημιούργημα.Η πρώτη ποιητική της Συλλογή με τον συμβολικό τίτλο Οινοχόος….

Αφιερώνεται στην οικογένειά της αλλά και σε όσους εκφράζονται ακολουθώντας κυρίως την καρδιά.

Η Φιλόλογος-Συγγραφέας κ.Ανδρονίκη Χουρδάκη ,προλογίζοντας την ποιητική αυτή Συλλογή τονίζει εύστοχα μεταξύ άλλων, ότι με την την συλλογή αυτή(έχουμε τη χαρά να δούμε τη δημιουργική της φλέβα να πάλλει μέσα σένα ατόφιο ποιητικό σώμα,αρμολογημένο με πληρότητα,εκφράζοντας με με επιτυχία την ώριμη πρόθεση της ποιήτρια…).

Πράγματι η ποιήτρια βλέπει κυρίως τη  φωτεινή πλευρά των πραγμάτων και ανθρώπων.Την διακρίνει η αισιοδοξία. Η θρησκευτικότητά της είναι γήινη και ανθρώπινη. Δείχνει γενναιόδωρη και ενθαρρύνει το καλό,εισπράττοντας πολλή αγάπη.

Με το πρώτο ποίημα της Οινοχόος… μας καλωσορίζει επιτυχημένα και μας κέρνα το πιόμα μιας ποίησης που προσεγγίσει το Θεό και άνθρωπο,τα συναισθήματα, την αθωότητα και την ενοχή.  Μικρές και μεγάλες ιστορίες ξεδιπλώνεται σε κάθε ένα από τα ποιήματά της,διεκδίκησης,δικαίωσης,αδικίας,αγάπης,ματαίωσης,απώλειας,πένθους, όπως ακριβώς συμβαίνει στη ζωή.

Κάθε λέξη της και στίχος της εκπέμπει  βαθύτερο και ευρύτερο νόημα που αντιπροσωπεύει μικρές ή μεγάλες ιστορίες. Αποκαλύπτει το σημαντικό και το μεγαλείο που μπορεί  να υπάρχει σ’αυτό που ίσως εκ πρώτης όψεως να φαίνεται ασήμαντο.

Είθε αγαπητή Φωτεινή να έχεις υγεία, για να εκδίδεις και άλλες ποιητικές Συλλογές,με τις οποίες θα ξεδιπλώνεις και μια άλλη αξία σου ,το ποιητικό ταλέντο σου στο σημαντικό χώρο της ποίησης. Να είναι καλοτάξιδος ο Οινοχόος…σου και να μας κερνάς στο μέλλον και με άλλο γλυκόπιοτο οίνο της σπουδαίας δημιουργικότητάς σου.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα