Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Οικονομικός κανιβαλισμός

Τα πράγματα στην πολιτική και στη ζωή ήταν και θα είναι πάντα απλά.
O γράφων στηρίζει με τις ελάχιστες δυνάμεις που του έχουν απομείνει, την αυτόνομη λειτουργία του Πολυτεχνείου Κρήτης και τον διοικητικό ρόλο της Συγκλήτου του Ιδρύματος.
Εδώ στα Χανιά, όμως, με τον οικονομικό επεκτατισμό του Επενδυτικού Ομίλου όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα http//www.greekhouse.co.il/ υπάρχει μια εγκληματική σύγχυση.
Αυτή η αποστροφή του χθεσινού ρεπορτάζ της εφημερίδας: «Στόχος της ιστοσελίδας αυτής, που τελεί υπό την αιγίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ – Ελλάδος, είναι η προσέλκυση επενδυτών, ώστε να συμμετέχουν σε διάφορες συμφωνίες στις οποίες συμμετέχει ο συγκεκριμένος όμιλος», ίσως σηματοδοτεί και τον οικονομικό κανιβαλισμό των συμφερόντων των Χανίων και των Χανιωτών, αφού κινδυνεύουν σοβαρά περιουσιακά στοιχεία, μετοχικά μερίδια και γη (πρωτίστως γη) να περάσουν στα χέρια του συγκεκριμένου επενδυτικού ομίλου.
Συνεπώς κάτι μετά τα παμφάγα, πρέπει να μείνει και σε μας.
Αυτό το γράφω, για να επισημάνω τον κίνδυνο να μεταβιβαστεί η οικονομική κυριαρχία που έχουμε στα Χανιά, ως οικονομικές οντότητες, να μείνουμε στο τέλος αυτής της φιλοθεάμονος ιστορίας παρίες, “φτωχοί συγγενείς”, ή γκαρσόνια ενός οικονομικού μελό, όπου το δάκρυ θα τρέχει κορόμηλο, αλλά θα έχουμε χάσει ως πόλη, την οικονομική μας οντότητα.
Αν αντιδράσουμε σε αυτό (που θα αντιδράσουμε διότι θα απαντήσει η κοινωνία) θα έχουμε πετύχει τον νέο οικονομικό πατριωτισμό των Χανίων.

 

Εν αναμονή της επίσκεψης Πομπέο στα Χανιά, Παρασκευάς Περάκης και Γιώργος Ουντράκης αναρωτιούνται αν υπάρχει ξενοδοχείο που μπορεί να τον φιλοξενήσει στην πόλη μας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες