Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Οικονομικά ορόσημα

Σημαντικοί “σταθμοί” περιμένουν την ελληνική οικονομία μεσούσης της δεύτερης προεκλογικής περιόδου.
Τα ορόσημα έως την 25η Ιουνίου… τρέχουν και μπορούν να φέρουν εξελίξεις στο μέτωπο της ανάπτυξης αλλά και στα δημοσιονομικά περιθώρια, καθορίζοντας την οικονομική πολιτική της επομένης των εκλογών.
Με τις αγορές να προεξοφλούν συνέχιση της κυβερνητικής πολιτικής της Ν.Δ., με σταθερή κυβέρνηση, κάτι που αποτυπώνεται και στις εκθέσεις ξένων οίκων, “έρχονται” ανακοινώσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης και την επενδυτική βαθμίδα:
Στις 7 Ιουνίου η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας όσον αφορά στο πρώτο τρίμηνο του έτους, στις 9 του ίδιου μήνα αναμένουμε την αξιολόγηση της Fitch, ενώ στα τέλη Ιουνίου αναμένονται τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων κατά το πρώτο μισό του έτους. Τα σημάδια είναι και εδώ θετικά, ενώ οι εκτιμήσεις για τον Μάιο δείχνουν ότι ο τουρισμός θα ανεβάσει τα έσοδα σε επίπεδα άνω του στόχου.
Η Ελλάδα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να διατηρήσει μια πορεία που έχει βελτιώσει τη διεθνή της θέση. Και σίγουρα, την πορεία αυτή της ανάκαμψης και της προόδου, την έχει ανάγκη και η κοινωνία μας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα