Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Οι υπουργικές αποφάσεις και οι ∆ήµοι Κισσάµου και Καντάνου – Σελίνου

Την καλή πορεία της συνεργασίας των ∆ήµων Κισσάµου και Καντάνου – Σελίνου και την κοινή τους θέληση -όπως διατυπώνεται µέχρι σήµερα- για να αλλάξουν τα πράγµατα που αφορούν τη διαχείριση του Λαφονησιού επιβεβαιώνουν οι υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν αυτές τις ηµέρες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Σίγουρα οι δύο δήµαρχοι Γιώργος Μυλωνάκης και Αντώνης Περράκης πιστώνονται τα πολιτικά εύσηµα καθώς και οι δηµοτικές τους οµάδες όπως και όλοι οι σύµβουλοι ανεξαρτήτως παράταξης που επιθυµούν την οικολογική διαχείριση της περιοχής µε πρώτο γνώµονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Αφανείς “εργάτες” της προσπάθειας ο κ. Κώστας Κουκουράκης -πρώην δήµαρχος Ιναχωρίου- άµισθος σύµβουλος του κ. Μυλωνάκη και ο κ. Μανώλης Κοτρωνάκης συνεργάτης του κ. Περράκη που έχουν αφιερώσει ατέλειωτες ώρες εργασίας προκειµένου οι ∆ήµοι να έχουν πάντα τεκµηριωµένη στρατηγική, σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις.
Ανάλογη είναι η δουλειά του ∆ήµου Κισσάµου για τον Μπάλο και τα Φαλάσαρνα για τις οποίες φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρη διάθεση ώστε να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση που δεν τιµάει κανένα και κυρίως βάζει σε κίνδυνο το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον.
Είναι χαρακτηριστικό πως η υπουργική απόφαση για τα Φαλάσαρνα βάζει τέλος στην παρουσία τροχοφόρων στην παραλία, στην υποβάθµιση του Androcymbium rechingeri και προβλέπει δύο τροχήλατες καντίνες των 50 τ.µ. αντί των δύο τεράστιων καταστηµάτων που λειτουργούν σήµερα!

Μένουν λιγότερες από 10 ηµέρες για να δούµε αν όλα αυτά θα τα λάβουν και υπόψιν τους οι Κισσαµίτες!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα