Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Οι “σωματοφύλακες” (Les Mousquetaires) της κυβέρνησης

Κύριε διευθυντά,

την Τρίτη 26/7 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων. Η αγωνία από όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ήταν μεγάλη αλλά για διαφορετικούς λόγους από το καθένα.

Εμείς μεταφέραμε την αγωνία των εκατοντάδων συναδέλφων αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων της πόλης μας για τα φλέγοντα θέματα που τους απασχολούν καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και τρόπους διεκδίκησης.
Φάνηκε όμως για άλλη μια φορά ότι μοναδική αγωνία για την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου και του προεδρείου είναι μια: Να εξωραΐσει με κάθε τρόπο το «θεάρεστο» έργο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και παράλληλα να μην ακουστεί η αγωνία των αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων που δοκιμάζονται χρόνια τώρα από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Αντιτάχθηκαν σε κάθε πρόταση για δράση και διεκδίκηση αυτονόητων μέτρων για την επιβίωσή μας μαζί με όλους αυτούς που πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές.
Δεν ίδρωσε το αυτί τους λες και η ακρίβεια (σε ενέργεια, καύσιμα, πρώτες ύλες, είδη πρώτης ανάγκης) δεν κατατρώει το όποιο εισόδημα βγαίνει αυτό τον καιρό.
Μάλλον δεν άκουσαν για τα νέα καυτά μετρά που έρχονται στους λογαριασμούς ενέργειας με την απάτη της κυβέρνησης για δήθεν κατάργηση της Ρήτρας αναπροσαρμογής δίνοντας μποναμάδες στις εταιρείες-παρόχους και ενεργειακή φτώχια σε εμάς.
Έκαναν πως δεν είδαν τα «ραβασάκια» που έστειλε η κυβέρνηση και απαιτεί την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής λες και εμείς κλείσαμε τα μαγαζιά μας επειδή το θέλαμε. Λες και η κυβέρνηση δεν φέρει στο ακέραιο την ευθύνη της διαχείρισης στην περίοδο της πανδημίας και τα συνεχόμενα άνοιξε – κλείσε.

Για το δημόσιο Σύστημα Υγείας στον νομό μας που έχει φτάσει στα όρια του δεν ξέρουν τίποτα να πουν; Ένα θέμα που αφορά το σύνολο σχεδόν της τοπικής κοινωνίας και που από καιρό είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου καταθέτοντας προτάσεις αλλά και ζητώντας από κοινού Εμπορικός Σύλλογος με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να απαιτήσουμε την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας.
Εκεί όμως που το τερμάτισαν ήταν με την απόφαση τους για υλοποίηση “Λευκής νύχτας”. Μια ενέργεια που για την υλοποίησή της χρειάζεται παράτασή ωραρίου. Αλήθεια πώς πήραν αυτήν την απόφαση μην έχοντας ρωτήσει πρώτα τη γνώμη από τους άμεσα εμπλεκομένους που δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Μια ενέργεια που στο μέλλον θα έχει αρνητικές συνέπειες στη ζωή μας αν πάρει πιο μόνιμο χαρακτήρα αφού ωφελημένοι πάλι θα είναι οι πολυεθνικές και οι διάφορες μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις όπως έχουν δείξει παλαιότερες έρευνες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
οι “εκπρόσωποί” μας αυτοί, δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα του αυτοαπασχολούμενου και του μικρού έμπορου. Είναι πιστοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές. Κάνουν πλάτες στα μεγάλα εμπορικά συμφέροντα.

Οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ.
του Εμπορικού Συλλόγου με την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων
Βουρλάκης Νίκος
Κανδηλιεράκης Γιώργος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Αξιότιμοι κύριοι, αυτό που μου έκανε εντύπωση στο κείμενο σας η αναφορά σας για την επιστρεπτέα προκαταβολή.Επειδή αποδεδειγμένα στην χώρα μας δεν ευδοκιμούν τα περίφημα λεφτόδεντρα και ως εκ τούτου η κυβέρνηση της χώρας διαχειρίζεται χρήματα σκηρά εργαζόμενων ελλήνων πολιτών ,τα οποία μοίρασε δεξιά-αριστερά , μέρος των οποίων όπως ελέχθη κατέληξε σε τραπεζικούς λογαριασμούς, οφείλουμε οι έχοντες πληρώσει το μάρμαρο να παρακολουθούμε εάν όσοι έχουν επωφεληθεί θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους η θα ανθυπομειδιούν εις υγείαν των κορόϊδων….(δηλαδή θα γελάνει κάτω από τα μουστάκια τους)……Ως φορολογούμενοι πολίτες ευχαριστούμε για την υπόμνηση….Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα