Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

“Οι προτομές της πλατείας 1866”

Κύριε διευθυντά,
εδώ και λίγες μέρες από σήμερα (4.6.2024), επισημαίνουμε οι ταλαίπωροι δημότες (των) Χανίων (από) τα συνεχιζόμενα έργα που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου Χανίων, από τον πολυπράγμονα δήμαρχο Χανίων καθώς και τους νεοκόπους δημοτικούς συμβούλους του Συνδυασμού του, ο οποίος απουσία άλλων σοβαρών αντιπάλων, όπως (κυρίως) των: Άρη – Παπαδογιάννη ή του Λευτ. Κοπάση, που τελικώς προτίμησε να πολιτευθεί στο Δήμο Σφακίων (λόγω καταγωγής), επεκράτησε στον Μητροπολιτικό Δήμο Χανίων, των άλλων 2-3 Συνδυασμών: της κυρίας Μανιμανάκη και του κ. Χ. Λουτσέτη κ.τ.λ. καταφέρνοντας μία «πύρρεια νίκη», χαριστικώς άνευ αντιπάλου! Δυστυχώς όμως κ. Σημαντηράκη κάθε μέρα που ξημερώνει γινόμεθα μάρτυρες μύριων όσων παραπόνων από πλευράς δημοτών, συγγενών – φίλων γειτόνων – συμπολιτών μας, για την κατάσταση που επικρατεί: Όλες οι εργασίες στη μέση – σύννεφα η σκόνη, τα εργοτάξια, τα περισσότερα δυστυχώς ατέλειωτα! Η Δημοτική Αγορά για τέταρτο χρόνο ξεσκέπαστη και «γιαπί», οι δρόμοι αντί να φαρδαίνουν, στενεύουν. Αλήθεια! Τι χρειάζονται τόσο φαρδιά πεζοδρόμια! Αντικαταστάσεις σωλήνων υδρεύσεως, απαγορεύσεις διελεύσεων βασικών δρόμων – αρτηριών· Υπογειοποιήσεις καλωδίων· ταλαιπωρίες των Δημοτών, «ών οὐκ έστι ἀριθμός»!
Εγώ ξέρω κ. δήμαρχε ότι κάθε καλός νοικοκύρης, τελειώνει ένα έργο, το παραδίδει αυτό, και ύστερα ξεκινάει το άλλο! Εσείς όλα τα βάλατε μπροστά ταυτόχρονα! Έλεος δεν αντέχομε πλέον! Όλοι τους έχουν παράπονα! Ακόμα και η δημοτική αντιπολίτευση έχουν της κυρίας Μανιμανάκη σας κατηγορεί για «αλαζονεία και έλλειψη ενημέρωσης» “Χανιώτικα νέα’’: 17.5.24 “ΚΟΣΜΟΣ” 1.6.24.
Στα πλαίσια των εργασιών, ήδη αποξηλώθηκαν οι προτομές από το βόρειο μέρος της πλατείας 1866 και έπεται συνέχεια! Είναι οι προτομές ανθρώπων που πολέμησαν σε διάφορες φάσεις και περιόδους για την ελευθερία της Κρήτης και του Νομού Χανίων από την περίοδο της Τουρκοκρατίας.
Αλήθεια εμείς όλοι που είμαστε ιδιαιτέρως ευαίσθητοι σε θέματα Ιστορίας, πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορικής παρακαταθήκης, Χανιώτες και όχι μόνον, ανησυχούμε για την υποτίμηση καὶ απεμπόληση των ιδανικών, ιερών και οσίων μας σε όλους τους τομείς. Ιδιαιτέρως εμείς που πολιτευόμεθα σε διαφορετικά (επί μέρους) πατριωτικά κόμματα και παρατάξεις, ανησυχούμε για την καθαίρεση αγαλμάτων τα οποία αντιπροσωπεύουν (και) κατά μέρος την τοπική μας ιστορία.
Εάν κρίνομε την αψυχολόγη και λανθασμένη απόφαση τότε του δημοτικού συμβουλίου Σούδας (τότε που αποτελούσε αυτόνομο Δήμου), για την απομάκρυνση του αγάλματος του ύπατου Αρμοστή Κρήτης Γεωργίου (1898-1906) από την Πλατεία της Σούδας, και η οποία παρέσυρε και τον τότε δήμαρχο κ. Περάκη, παρά την αντίδραση εντοπίων Σουδιανών όπως ο εικαστικός ζωγράφος φίλος, που υπηρετήσαμε μαζί στο στρατό (572 τάγμα Πεζικού 1975-77). Ήδη το άγαλμα ευρίσκεται πεταμένο σε μία αποθήκη των 7 Νεωρίων στον Ένετικό λιμένα Χανίων περιμένοντας την επανατοποθέτηση του στην αναβαθμισμένη Πλατεία της Σούδας! Με Απόφαση του Δημοτ. Συμβουλίου Χανίων αυτήν τη φορά, Καλλικρατικός Δήμος Χανίων περιλαμβάνει τώρα και τη Σούδα.
Κύριε δήμαρχε Χανίων, περιμένομε μία συνολική απάντησή σας τόσον για τις προτομές της 1866 όσον και την επανατοποθέτηση του πρίγκηπα στην πλατεία της Σούδας! Η ιστορία μας δεν αλλοιώνεται ούτε και παραγράφεται. Την τιμούμε και τη σεβόματε όλοι.

Γιώργος Μ. Δρακωνάκης
υποψήφιος ευρωβουλευτής 2024
του κόμματος. ΛΑ.Ο.Σ.
“Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός”


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα