Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Οι “ντιμπεϊστές”

Μπήκαν στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την εκλογική αναμέτρηση στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Όλα μπορεί να συμβούν, διότι το κάθε γκρουπ των υποψηφίων δίνει σκληρό αγώνα.

Στην πρώτη ομάδα έχουμε Παπανδρέου, Λοβέρδο, Ανδρουλάκη και στη δεύτερη με μειωμένες πιθανοτητες επικράτησης Γερουλάνο, Καστανίδη και Χρηστίδη.

Ο κάθε υποψήφιος, ακόμα και ο Γ. Παπανδρέου, που δεν συμμετείχε στην τηλεοπτική αντιπαράθεση, έχει τα δικά του πλεονεκτήματα, που τα προβάλλει για να ισορροπήσει τις διαφορετικές απόψεις. Οι εκτιμήσεις δίνουν και παίρνουν, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει επειδή στην πολιτική τα πάντα είναι ρευστά. Υπάρχουν και τζογαδόροι, που βρίσκουν έδαφος να ποντάρουν εκτιμώντας, ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει με βάση όσα κυκλοφορούν για τον τελικό νικητή.

Από τις πρώτες ημέρες υπερισχύει το δίδυμο Λοβέρδος – Ανδρουλάκης και δευτερόντως Ανδρουλάκης Γ Παπανδρέου. Στην πρώτη περίπτωση πιστεύουν ότι κατάλληλος είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος χωρίς να διαθέτει οργανωτικές δυνατότητες, όπως οι αντίπαλοι του, δεν χολοσκάει για τυχόν “βαρίδια” από τον πρότερο πολιτικό του βίο, εκπροσωπεί τον εκσυγχρονισμό, τις μεταρρυθμίσεις και τις αρχές της δικαιοσύνης(!!) Άνοιξε πρώτος απ’ όλους την ανάγκη επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ και ευελπιστεί, ότι θα κερδίσει τους αντι-ΣΥΡΙΖΑ ψήφους.

Στη δεύτερη περίπτωση ο πλέον ακατάλληλος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δεν ξέρουμε ποιους συμβουλεύθηκε, να κάνει την τρέλα, να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ για να… το σώσει!! Δεν θα του είναι, δύσκολο αν χάσει από την πρώτη φορά ή από τη δεύτερη. Τό ’χει ξανακάνει, όταν ήταν πρ/ργός. Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή, την πήρε, αλλά την επομένη χτύπησαν κάτι καμπανάκια και… παραιτήθηκε!

Το ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων επί Βενιζέλου συγκυβέρνησε με τη ΝΔ του Σαμαρά και απετέλεσε τον άλλο πόλο του δικομματισμού, εφαρμόζοντας, πολιτική αντίθετη αυτής, της φιλοσοφίας του. Έτσι έχασε τη ταυτότητά του και έγινε το ΚΙΝΑΛ της Φώφης Γεννηματά.

Τώρα, όπως φάνηκε απ’ τη διεξαχθείσα τηλεοπτική συζήτηση οι πέντε “ντιμπεϊστές” που συμμετείχαν, αλλά και ο αρνητής του ντιμπέιτ Γιώργος Παπανδρέου, θέλουν να αναστήσουν από τις στάχτες του το ΠΑΣΟΚ, ώστε να επιστρέψει στην πολιτική φιλοσοφία του.

Πολλοί λένε, ότι θα στραφεί προς τη ΝΔ άλλοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να ξεκαθαρίζουν, ποιά από τις δύο παρατάξεις θα τους κερδίσει. Πάντως προς τα πού θα γύρει η πλάστιγγα θα εξαρτηθεί από το ποιος θα προεδρεύει, ποια θα είναι η μετάλλαξη που θα υποστεί και τι ποσοστό θα εξασφαλίσει στις επικείμενες εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα