Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Οι μουσικοί του δρόμου

Σε κάθε γραφικό μέρος της Ευρώπης συναντάμε μουσικούς του δρόμου οι οποίοι δίνουν χρώμα σε πλατείες και γειτονιές. Το ίδιο και στην παλιά πόλη των Χανίων. Οι μουσικοί του δρόμου είναι ένα ωραίο θέαμα για τους περαστικούς. Κάποιοι από αυτούς τους μουσικούς (σε ροκ, τζαζ ή και παραδοσιακούς ρυθμούς) είναι εξαιρετικοί. Και αυτό που κάνουν δεν αποτελεί, επί της ουσίας, επαιτεία. Προσφέρουν μουσική και όποιος επιθυμεί τους αφήνει κάποια χρήματα.
Το θέμα των μουσικών του δρόμου συζητήθηκε, ανάμεσα σε πολλά άλλα, σε πρόσφατη σύσκεψη στο δημαρχείο Χανίων εν όψει της τουριστικής περιόδου. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Τουριστικής Αστυνομίας αναγνώρισε ότι «είναι ωραίο θέαμα» και «τους θέλουμε».
Πρότεινε, πάντως, στον Δήμο να καθορίσει έκδοση άδειας για μουσική στον δρόμο και να οριοθετήσει τον χώρο στον οποίο μπορούν να βρίσκονται οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες.
Σε κάθε περίπτωση, οι μουσικοί του δρόμου, δίνουν χρώμα και στο Ενετικό λιμάνι.
Και επειδή κατά το παρελθόν έχουμε υπόψη μας περιστατικά που οι διωκτικές αρχές είχαν “κυνηγήσει” μουσικούς, ελπίζουμε φέτος το καλοκαίρι να υπάρχει ανοχή και αποδοχή των ανθρώπων εκείνων που συμπληρώνουν την ομορφιά του λιμανιού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα