Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Οι μόνες βεβαιότητες

Ι.- Η ΜΟΝΗ βεβαιότητα, στην οποία οι περισσότεροι ποικίλοι αναλυτές καταλήγουν, είναι ότι ο κόσμος μας δεν θα είναι ξανά ο ίδιος, όταν οι συνέπειες της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής θα γίνουν πιο ορατές.

ΚΑΠΟΤΕ, όταν τα πράγματα στον πλανήτη κυλούσαν… ομαλά, πιστεύαμε πως “αυτός ο κόσμος δεν αλλάζει με τίποτε!” Σήμερα διαπιστώνουμε τεράστιες, γρήγορες (ενίοτε και βίαιες) αλλαγές, τόσο κλιματικές όσο και γεωπολιτικές… Ας πούμε, η ηλεκρονικοποίηση των πάντων (στην Ελλάδα-Πιερρακάκης) θα μας “προστατεύει” μεν από τις δια ζώσης επαφές, όμως, κατά την άποψή μας, δεν θα εντείνει στο μέλλον την τάση για απομόνωση, μοναξιά και κατάθλιψη του ανθρώπου; Τα πάντα στη ζωή έχουν ένα τίμημα…

2.- Η ΑΛΛΗ βεβαιότητα είναι ότι η μόνη δυνατότητα συν-επιβίωσής μας με την πανδημία είναι το εμβόλιο: έχει αποδειχθεί ότι αυτό είναι ασφαλές, μάλιστα πολύ ασφαλές· δεν περιέχει μικροτσίπ ή μαγνήτες, δεν προκαλεί κορωνοϊό και δεν είναι πιο επικίνδυνο από αυτόν. Η πίστη σε όλα τα συνομωσιολογικά, που σήμερα διχάζει, εκπορεύεται από θέσεις ψευδεπιστημόνων του διαδικτύου. Είναι δε μια πολυτέλεια εκείνων που δεν βρέθηκαν -ευτυχώς ακόμη- στο νοσοκομειακό κρεβάτι. Ή δεν παρακολοήθησαν πίσω από το γυαλί της απομόνωσης τη δραματική κατάσταση ενός διασωληνωμένου, επειδή οι κανονισμοί για τον ιό εμποδίζουν να παραστεκόμαστε κάποιον συγγενή ή φίλο τη στιγμή που αυτός αφήνει την τελευταία του πνοή. Είναι σίγουρο και αποδεικνύεται περίτρανα κάθε μέρα ότι κανείς ανεμβολίαστος δεν θα είναι ασφαλής επαναπαυόμενος στον εμβολιασμό των άλλων! Η μετάλλαξη «Δέλτα» είναι εξαιρετικά μεταδοτική στους νέους και ανεμβολίαστους, δεν ανακόπτεται εύκολα και είναι πιο θανατηφόρα από τις άλλες.

1 Comment

  1. Ναι σωστά αλλά κ την ευθυνη για το ενδεχόμενο ταξίδι στον Άγιο Πέτρο σε περιπτωση υποχρεωτικού πληρους εμβολιασμού δεν μας είπατε……ποιος την έχει;Οι Ειδικοί ο ιατρός στο Εμβολιαστικο Κέντρο η νοσηλευτρια που θα εκτελέσει τον εμβολιασμό η Εταιρεία παραγωγης του εμβολίου;Γιατί δεν έχει απαντήσει ανθρωπος ποιος έχει την ευθύνη για ένα τέτοιο χαμό μιας ανθρωπινης ζωης…….μονο στατιστικές κ για ατομική ευθύνη αναφέρεται…….σε ένα οργανωμένο Κράτος υπάρχει ευθύνη κ στις πραξεις κ στις παραλειψεις…….είναι ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων!!!!!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα