Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Οι καταστηματάρχες έφεραν τα Χριστούγεννα στην οδό Τσουδερών

Μετά τη Σούδα κι άλλες περιαστικές περιοχές, όπως και από γειτονιές πέριξ του κέντρου της πόλης, σειρά να παραπονεθούν για την ανεπάρκεια στολισμού παίρνουν καταστηματάρχες της οδού Τσουδερών.
Ο παραδοσιακά εμπορικός δρόμος της πόλης, που “βασανίζεται” από το έργο της Δημοτικής Αγοράς αλλά και από τα νέα έργα στην Χατζημιχάλη Γιάνναρη, παρέμενε… εκτός εποχής, αφού ο Δήμος Χανίων επέλεξε να μην τοποθετήσει στολισμό εκεί.
Οι καταστηματάρχες δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και με πρωτοβουλία τους έστησαν ένα εντυπωσιακό φωτεινό “χαλί” που… σκεπάζει τους περαστικούς, δημιουργώντας χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της βραδινές ώρες. Η “πρεμιέρα” του φωτισμού έγινε χθες, με δημοσιογράφους των “Χ.ν.” να βρίσκονται στο σημείο καταγράφοντας με την ευκαιρία σκέψεις και προβληματισμούς των επαγγελματιών.
«Ο δρόμος στολίστηκε αποκλειστικά από τα καταστήματα με πρωτοβουλίας μιας νέας κοπέλας που νοίκιασε ένα μαγαζί», σημειώνει στα “Χ.ν.” ο επιχειρηματίας κ. Νίκος Τσιγάλογλου, κάνοντας λόγο για «πλήρη απουσία του Δήμου».
Γειτονικά καταστήματα, αναφέρουν πως η τοποθέτηση κόστισε 5.000 ευρώ. «Ζητήσαμε από τον δήμαρχο είτε οικονομική, είτε υλικοτεχνική βοήθεια, είτε έστω να ηλεκτροδοτηθεί η εγκατάσταση από τον δημοτικό φωτισμό. Εισπράξαμε άρνηση από τον δήμαρχο», σημειώνει άλλος παλιός επαγγελματίας της οδού Τσουδερών.
Το “πηγαδάκι” δεν αργεί να στηθεί και οι καταστηματάρχες ξεκινούν να επισημαίνουν τα προβλήματα του δρόμου. «Το κλείσιμο της Δημοτικής Αγοράς λόγω έργων, έδιωξε από τον δρόμο μας τους τουρίστες. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν περνάνε πλέον από εδώ τα γκρουπ των κρουαζιερόπλοιων καθώς δεν έχουν τι να δουν. Καλοκαίρι εμείς δεν ζήσαμε από άποψη κίνησης και πάνω που ελπίζαμε να κινηθεί κάτι τα Χριστούγεννα, ήρθαν τα έργα στη Χατζημιχάλη Γιάνναρη να μας αποκλείσουν εντελώς από την πόλη των Χανίων», μας αναφέρει επιχειρηματίας.
«Ούτε λόγος για κάποια ελάφρυνση στα δημοτικά τέλη, κανένας σχεδιασμός για εμάς από τον Δήμο. Μας εξοντώνουν, όπως γίνεται και στην επιχείρηση στον Δημοτικό Κήπο», σχολιάζει άλλος καταστηματάρχης της περιοχής.
Αντίστοιχα τα παράπονα κι από τον κ. Τσιγάλογλου. «Εδώ οι πεζόδρομοι είναι κρανίου τόπος. Αυτά κατ’ εμέ είναι συμφωνημένα, γίνονται για να λοξοδρομήσει αλλού η κίνηση. Δεν υπάρχει άλλη λογική», σχολιάζει.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη γενικότερη κατάσταση του πεζόδρομου, στη δεντροφύτευση με τα παρτέρια να μην έχουν καλυφθεί από σχάρες και τουρίστες και ντόπιους να σκοντάφτουν και να τραυματίζονται.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα