Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Οι ίδιοι άνθρωποι…

Βλέμμα με σύγχυση, ίσως κάποιες ενοχές, λίγη στεναχώρια και μερικές φορές φόβο. Ενα μείγμα συναισθημάτων που τις περισσότερες φορές δεν προκαλούν αμηχανία μόνο στον άνθρωπο που τα αισθάνεται αλλά και σε εκείνον που τα λαμβάνει.

Είναι παράξενο να κοιτάς έναν δικό σου άνθρωπο, που τον γνωρίζεις σε όλη σου την ζωή να μην σε αναγνωρίζει. Είναι περίεργο να πρέπει να “συστηθείς” σε ανθρώπους που σε ξέρουν και τους ξέρεις σε όλη σου την ζωή.

Αισθάνεσαι… κάπως να απαντάς στην ερώτηση «σε γνωρίζω;» όταν προέρχεται από… τον παππού ή τη γιαγιά σου ή ακόμα και από τους γονείς σου.

Η 21η Σεπτεμβρίου έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη νόσο.

Πολλές φορές, η άγνοια μάς οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα και συμπεριφορές που πληγώνουν όχι μόνο τους αγαπημένους μας, αλλά σε βάθος και εμάς τους ίδιους.

Αν κάτι μας απασχολεί, αν θεωρούμε ότι εμείς ή κάποιος κοντινός μας άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια, ας απευθυνθούμε στους ειδικούς.

Οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ είναι… οι ίδιοι άνθρωποι που ξέρουμε σε όλη μας τη ζωή, ας είμαστε κοντά τους με όποιον τρόπο μπορούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες