Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Οι γυναίκες προτιμούν τους σκληρούς#not

■ Μια κωμωδία που… σπάει τα στερεότυπα από “Το Θεατρίνι”

Μια σουρεαλιστική κωμωδία βασισμένη στο απολαυστικό κείμενο των Τσιφόρου – Βασιλειάδη, παρουσιάζει τις επόμενες μέρες στα Χανιά, η θεατρική ομάδα “Το Θεατρίνι”.

Η παράσταση με τίτλο: “Οι γυναίκες προτιμούν τους σκληρούς#not” θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13 και 14 Ιουνίου στις 21.30 το βράδυ στο θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης». Με έναυσμα ένα σατιρικό κείμενο γραμμένο 60 χρόνια πριν, η θεατρικη ομάδα αποφάσισε να αναζητήσει τα όρια της τοξικής αρρενωπότητας και να “σπάσει” τα στερεότυπα.

Την σκηνοθεσία – διασκευή, έχει κάνει η Δήμητρα Λιοδάκη. Βοηθός σκηνοθέτη: Γεωργία Γκιούλου. Κινησιολογία: Βιργινία Αληζιώτη .

Παίζουν: Γιώργος Αναστασάκης, Ηλίας Γιαννακίδης, Γεωργία Γκιούλου, Γιώργος Κονταξάκης, Μανόλης Μαρκετάκης, Τόνια Μαστοράκη, Μελίνα Νεονάκη, Μαριάνθη Πευκιανάκη, Ιωάννα Σκορδίλη, Σοφία Τζαγκαράκη, Εύη Χαροντάκη.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα μέλη της θεατρικής ομάδας: «Ποια είναι τα όρια της αρρενωπότητας; Ποιο στερεοτυπικό κατάλοιπο λέει ότι οι άνδρες δεν πρέπει να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και πρέπει πάντα να δείχνουν σκληροί;».

«Με έναυσμα ένα σατιρικό κείμενο γραμμένο 60 χρόνια πριν, αποφασίσαμε να αναζητήσουμε τα όρια της τοξικής αρρενωπότητας και να σπάσουμε τα στερεότυπα. Αυτά που θέλουν τον άντρα να μη συγκινείται και να μη λυγίζει, αυτά που λένε ότι οι άντρες οφείλουν να είναι σκληροί και δεν έχουν ανάγκη από τρυφερότητα και οι γυναίκες, γλυκές και υπάκουες, ονειρεύονται μόνο ένα γάμο κι ένα νυφικό. Μέσα από μια ιστορία, που μπορεί κάτι να σας θυμίσει, μπορεί και όχι… κρατάμε από το παρελθόν ότι μας κάνει χαρούμενους και ότι μας εγκλωβίζει μέσα σε ρόλους που δε μας ταιριάζουν το αλλάζουμε, όπως κι εμείς το συγκεκριμένο κείμενο. Και τελικά… τι θέλουν οι γυναίκες; Για μας η απάντηση είναι απλή… οι γυναίκες, οι άντρες, τα παιδιά, οι άνθρωποι, τα ζώα, τα πλάσματα αυτού του κόσμου επιζητούν αγάπη».

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6972504334

Υποστήριξη στη φωτογραφία και το βίντεο: Μανώλης Λεβεντέλης

Αφίσα: Designtheunique.com

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα