Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χανίων για την Ημέρα της Γυναίκας

Υπόμνημα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου γνωστοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, λέγοντας σχετικά:

«Η 8η Μαρτίου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος και έχει τις ρίζες του στις αρχές του 20ου αιώνα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι αφιερωμένη στον διαρκή αγώνα για την επίτευξη της ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλλα, η οποία ισότητα είναι θεμελιώδες δικαίωμα και βασική αξία κάθε Δημοκρατικής Κοινωνίας και πρέπει να αντανακλάται σε όλους τους τομείς της ζωής μας ,στην εκπαίδευση, στην εργασία, τις αμοιβές, τις συντάξεις, την υγεία, τον πολιτισμό.

Οι κατακτήσεις του γυναικείου κινήματος στην σύγχρονη εποχή είναι πολλές και καταλυτικές για την εξάλειψη των ανισοτήτων.

Δεν έχουμε φτάσει ακόμα όμως στο σημείο που θέλουμε. Τα επίπεδα της έμφυλης βίας και παρενόχλησης παραμένουν ανησυχητικά αυξημένα. Το κίνημα #metoo ανέδειξε την έκταση του σεξισμού και της κακοποίησης που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα κορίτσια».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα