Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

«Οι εντυπώσεις μου από την ιστορική πρεμιέρα του εμβολιασμού» από το Νοσοκομείο Χανίων

Στις 16 του Γενάρη 2021, ημέρα Σάββατο πρωί, είχα την τύχη, την τιμή και τη χαρά να ‘μαι κι εγώ ένας από τους κατάπρωτους καλεσμένους του Νοσοκομείου, στην πρεμιέρα (στο μέγα πανηγυρισμό θα ’λεγα) του Νοσοκομείου Χανίων, για την έναρξη του εμβολιασμού του πληθυσμού κατά του κορωνοϊού.
Η πρώτη και πρωτόγνωρη για μένα διαπίστωση ήτανε η φιλική και πολιτισμένη υποδοχή μας, με πρώτο τον ευγενέστατο Διοικητή του Ιδρύματος κ. Γεώργιο Μπέα, μαζί με διοικητικούς υπαλλήλους, γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, αδελφές τμημάτων, φαρμακοποιοί του Νοσοκομείου, επισκέπτριες και όχι μόνο.
Θα ’τανε παράληψή μου, αν δεν αναφερθώ στην ανθρώπινη και πολιτισμένη υποδοχή μας κατά την προσέλευσή μας, αρχής γενομένης από τον αύλειο χώρο του εμβολιαστικού κέντρου, με κατάπρωτο τον Διοικητή του Νοσοκομείου και των υπολοίπων παραγόντων όπου και κατέληγε εις την επίσης ευγενέστατη και πάντα χαμογελαστή κοπέλα που πραγματοποιούσε τους εμβολιασμούς.
Η ίδια ακριβώς εγκάρδια συμπεριφορά του προσωπικού, απέναντί μας μετά των συνοδών μας, υπήρχε και κατά την έξοδό μας από το εμβολιαστικό κέντρο.
Για όλα αυτά τα ευχάριστα, ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους αναφερόμενους στο σημείωμα αυτό και τους εύχομαι υγεία κι ευτυχία· και τους αφιερώνω από ψυχής τα δίστιχα που ακολουθούνε, γραμμένα από εμένα γι’ αυτούς:

Στα μάτια σας φαινότανε
η δυνατή ψυχή σας
κι ήτανε γλυκογελαστή
που ζούσε στο κορμί σας.

Γιατροί μα και νοσηλευτές
κι υπόλοιποι τσ’ υγείας
είστε παιδιά στον κόσμο μας
μιας άλλης Παναγίας.

Απόγονοι τ’ Ασκληπιού,
παιδιά του Ιπποκράτη
αιώνια θ’ ακούγεστε
στου κόσμου μας τα πλάτη.

 

Στο 41ο επεισόδιο, αντιστεκόμαστε στον εμβολιασμό με τους εργαζόμενους του Δημοτικού Γηροκομείου, διαφωνούμε για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, μετακομίζουμε στα Χανιά με Βρετανούς συνταξιούχους και απονέμουμε χάρη σε γαλοπούλες και φοροφυγάδες

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες