Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

«Οι εκκλησίες της Κάινας»

» Το τέταρτο βιβλίο του Ιάσονα Μαυροματάκη

Συγχαρητήρια για την τόλμη σου, να ολοκληρώσεις τις ξεναγήσεις του τόπου σου, για τους ανθρώπους, τις ρίζες των οικογενειών τους, την γεωγραφική τους ομορφιά και τις κοινωνικοπολιτισμικές ιστορίες τους.

Ως αναγνώστης των βιβλίων, έμαθα πολλά. Ιστορικές αναφορές από ακούσματα και γραφτά, από καλαίσθητες φωτογραφίες όλης της περιοχής και επί μέρους τοποθεσίες. Η κεντρική φωτογραφία όλης της περιοχής στην είσοδο του βιβλίου, σου λέει πολλά, όσο τη βλέπεις σε προειδοποιεί να τις προσέξεις όλες τις επί μέρους, συνέχεια, σπίτια, ιστορικά μνημεία, εκκλησίες με σύντομες ιστορικές αναφορές επ’ αυτών όλων. Όποιος δεν ξέρει για τον Μπαμπά Αλή – Μπαμπαλή, Άγιοι Πάντες, από την κωδικοποιημένη αναφορά σου παίρνει τα ερεθίσματα να μάθει. Από τις σύντομες μικρές ιστορικές αναφορές μαθαίνεις για τον Πύργο του Γενίτσαρη.

Ιάσονα, σου εύχομαι πάνω και πρώτα απ’ όλα Υγεία να έχεις, να έχετε σαν σύνολο οικογένεια και κάτοικοι της Κάινας στην συνέχεια της πορείας στη ζωή. Πλέον, εύχομαι με πνεύμα αναζητητικό να εμπνέεσαι όλο και κάτι νέο, ανθρώπινο για τους συνεχιστές της ζωής στην περιοχή που τόσο αγαπάς. Σαν φίλος σε εκτιμώ, σαν αναγνώστης σε θαυμάζω.

Τον Αποκόρωνα αγάπησα από τα νιάτα μου σαν πλανόδιος μικροέμπορας.

Τον αγάπησα γιατί οι άνθρωποί του μ’ αγάπησαν. Την Κάινα την εγνώρισα καλά από τα βιβλία σου.

Ας είσαι καλά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα