Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και η… απραξία του ∆ήµου

Όπου να ‘ναι, θα κλείσει ένας χρόνος από την τελευταία περιοδεία του πρωθυπουργού στην Κρήτη… 21 του Απρίλη… και συγκεκριµένα εδώ στα Χανιά,όπου περιηγήθηκε στο στρατόπεδο Μαρκόπουλου, συνοδευόµενος από τον δήµαρχο Χανίων και τοπικούς βουλευτές.

Μετά την περιήγησή του, µας ανακοίνωσε, ότι το στρατόπεδο έρχεται στην κυριότητα του ∆ήµου, από τα 54 στρέµµατα τα 52, στον στρατό θα παραµείνουν 2 στρ. και την καταβολή από τον ∆ήµο 2 εκατ, ευρώ… Απλώς να αναφέρουµε, ότι τα Χανιά δεν οφείλουν, µάλλον τους οφείλει το στράτευµα, αλλά δεν είναι αυτό το θέµα µας τώρα.  Στις ανακοινώσεις που έκανε, τόνισε µεταξύ άλλων πρωθυπουργός:
«…πρόκειται για µια σηµαντική συνεισφορά στην ποιότητα ζωής των πολιτών των Χανίων, καθώς πρόκειται για την ικανοποίηση ενός αιτήµατος πολλών δεκαετιών». Και συνέχισε, ότι: «…πλέον η ευθύνη περνάει στον ∆ήµο, προκειµένου να γίνουν γρήγορα οι σχετικές µελέτες…». Προσφέρθηκε µάλιστα να φέρει τον ∆ήµο σε επαφή µε τους καλύτερους αρχιτέκτονες, για να γίνει κάτι το οποίο θα αποτελεί σηµείο αναφοράς για όλη την πόλη. Απευθυνόµενος στους παρευρισκόµενους πολίτες που απαιτούσαν να γίνει πάρκο τους διαβεβαίωσε, ότι ο χώρος θα αξιοποιηθεί µόνο για πράσινο – αναψυχής και άθλησης και ότι δεν θα υπάρξει καινούργια δόµηση παρά µόνο για µικρά αναψυκτήρια.
Αυτά από τον πρωθυπουργό, που επειδή τυχαίνει να είναι Χανιώτης και γνωρίζει καλά τον χώρο και την πόλη του και τις ανάγκες της, περιµένουµε ότι θα τηρήσει… όχι την υπόσχεση, αλλά την εξαγγελία του. ∆εν φαντάζοµαι να τα ξέχασαν αυτά οι θεσµικοί του Νοµού… βουλευτές και αυτοδιοικητικοί, γιατί οι πολίτες τα θυµούνται, όπως θυµόµαστε και προηγούµενες  υποσχέσεις… απού καεί εις τον χυλό φυσά και το γιαούρτι.
Ο τότε και νυν  δήµαρχος Χανίων, τον ευχαρίστησε «…για την ικανοποίηση ενός αιτήµατος τεσσάρων δεκαετιών, και ανακοίνωσε ότι από τη ∆ευτέρα θα µπουν τα µηχανήµατα του ∆ήµου για να ξεκινήσουν οι εργασίες…». Συνέχισε µάλιστα λέγοντας, ότι,  «…ο δηµοτικός κήπος έχει ανοίξει… κάτι τέτοιο θέλω να φανταστούν οι Χανιώτες και για το στρατόπεδο, σε κλίµακα 52 στρεµµάτων… να µην υπάρχει ανησυχία καµία σε σχέση µε τις χρήσεις στο στρατόπεδο».
Έτσι µας έλεγε τότε ο δήµαρχος  Χανίων… κι εµείς τον πιστέψαµε.
Τώρα σαν ενεργός πολίτης έχω κι εγώ τα ερωτήµατα και τις απορίες µου.
Να ενηµερώσω πρώτα όµως τον δήµαρχο ότι, το αίτηµα των πολιτών τώρα και… τέσσερις δεκαετίες όπως µας είπε… ήταν και είναι: πράσινο, χώροι άθλησης και αναψυχής… συµφώνησε και ο πρωθυπουργός µαζί µας… και το πολύ ένα ΣΧΟΛΕΙΟ. Γιατί κύριε δήµαρχε δεν συµφωνείτε  µ’ αυτό το αίτηµα των πολιτών; Γιατί δεν ξεκινήσατε αµέσως µετά και την παρότρυνση του πρωθυπουργού, µαζί µε το πάρκο και την κατασκευή ενός σχολείου, που τώρα όπως διαπιστώνουµε όλοι µας µε το ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΙΟ δεν υπάρχουν σχολικά κτήρια µε αποτέλεσµα να είναι γονείς και µαθητές στα κάγκελα. Βεβαίως και οι προηγούµενοι δήµαρχοι αλλά κι εσείς… τέσσερα χρόνια και πάτε στον πέµπτο… είστε υπεύθυνοι, γι’ αυτήν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία απέναντι στη νέα γενιά. Με τα 4,5 εκατ. που δεσµεύσατε για τα 2,8 στρέµµατα της ΑΒΕΑ, πόσα σχολεία θα είχατε τα 4 χρόνια που κυβερνάτε; Αλήθεια εκείνο το περίφηµο και… πανάκριβο πάρκινγκ, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας σε τι στάδιο βρίσκεται, µετά από τέσσερα χρόνια;
Την Παρασκευή του περυσινού Απρίλη, µας διαβεβαιώνατε µπροστά στον πρωθυπουργό, ότι την ∆ευτέρα θα ξεκινούσατε  εργασίες. Κλείνουµε σε λίγο ένα χρόνο και η µόνη εργασία που κάνατε, είναι να συρµατοπλέξετε τον χώρο που θέλετε να κάνετε πάρκινγκ αλάνα. Ναι αλλά τότε µπροστά στον πρωθυπουργό, γιατί δεν τολµήσατε να το αναφέρετε, µάλιστα του είπατε ότι: «…θα ήθελα να παραδώσουµε στους Χανιώτες ένα ζωτικό χώρο πρασίνου που τόσο πολύ τον έχουν ανάγκη…». Αυτόν τον χώρο, που κατά δήλωσή σας έχουµε άµεσα ανάγκη, γιατί µας τον αρνείστε τώρα και ένα χρόνο και επιµένετε να βάλετε αυθαίρετα ένα υπαίθριο πάρκινγκ, χωρίς να έχετε έστω µια πρόχειρη κυκλοφοριακά µελέτη;
Εσείς µπορεί να ξεχάσατε τι δεσµεύσεις αναλάβατε απέναντι στους πολίτες, αλλά και στον πρωθυπουργό. ∆υστυχώς για σας όµως, οι πολίτες τις θυµούνται ακόµα, γι’ αυτό συνεχίζουν ακόµα  τις κινητοποιήσεις. Ελπίζω να θυµάται και ο πρωθυπουργός τι µας υποσχέθηκε τότε και να εκπληρώσει την υπόσχεση της πολιτείας… γιατί αρχίζω και φοβάµαι µήπως το επόµενο διάστηµα µας καλέσει ο δήµαρχος να φανταστούµε οι Χανιώτες ένα δηµοτικό κήπο κάτι σαν… το στρατόπεδο µε πάρκινγκ αλάνα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα