Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Οι αποφάσεις της ΕΛΜΕ Χανίων

Στη συνεδρίαση του ανοικτού ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων στις 4/5/2023 συζητήθηκαν, όπως ανακοινώθηκε, τα παρακάτω θέματα:

1) Συνδρομή προς ΟΛΜΕ. Εγκρίθηκε η αποστολή της ετήσιας συνδρομής προς την ΟΛΜΕ

2) Ατομική αξιολόγηση. Έγινε αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης σχετικά με τη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης. Εκτίμηση του ΔΣ είναι ότι η μέχρι τώρα στάση της επιτροπής αγώνα της ΕΛΜΕ Χανίων έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά και αποτρεπτικά απέναντι σε κάθε επίδοξο αξιολογητή. Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων ευχαριστούμε τους συναδέλφους που με τη στάση τους έχουν σταθεί εμπόδιο στους «πρόθυμους» εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής, διδάσκοντας μαθήματα αξιοπρέπειας.

3) Στέγαση εκπαιδευτικών. Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια οι εκπαιδευτικοί και ειδικά οι αναπληρωτές, είναι το πρόβλημα της στέγασης. Όχι μόνο δυσκολεύονται να βρουν σπίτι στο μέρος που καλούνται να υπηρετήσουν, όχι μόνο καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα σε σχέση με τον μισθό τους ενοίκια, αλλά συχνά καλούνται να εγκαταλείψουν το σπίτι που ενοικιάζουν, για να χρησιμοποιηθεί ως τουριστικό κατάλυμα, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά. Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε τουριστικές περιοχής όπως ο νομός Χανίων. Επειδή η κατάσταση αυτή, μάλλον οδεύει προς το χειρότερο, αποφασίστηκε για άλλη μια φορά η παρέμβαση στον Δήμο, σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

4) Εκδήλωση ΕΛΜΕ. Συζητήθηκε η πιθανότητα να λάβει χώρα μια εκδήλωση για το τέλος της σχολικής χρονιάς. Θα διερευνηθούν πιθανοί χώροι και ημερομηνία και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Ψηφίσματα
Υιοθετήθηκε ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους διωκόμενους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που κατηγορούνται γιατί διαδήλωσαν την ημέρα της επετείου της εξέγερσης του πολυτεχνείου (ομόφωνα)»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα