Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Οι αποχρώσεις του κόκκινου

«Κόκκινο, δεν ήταν κόκκινο», κατά που έλεγε το τραγούδι. Και τελικά, δεν ήταν μόνο ένα κόκκινο, καθώς πλέον, η χώρα μας “χωρίζεται” σε δύο αποχρώσεις του, το βαθύ και το απλό.

Το ήδη παρατεταμένο lockdown (αφού δεν απέδωσε τα αναμενόμενα), πήρε νέα παράταση, για τις 16 Μαρτίου και τα απαγορευτικά μέτρα, έγιναν ακόμη πιο αυστηρά. Άλλωστε η συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού και των διασωληνωμένων, μαρτυρούσε εδώ και μέρες πως προς τα εκεί οδεύαμε, αφού τυχόν εφησυχασμός, θα είχε περισσότερο οδυνηρά αποτελέσματα.

Η πανδημία δεν έχει ακόμη “τιθασευτεί”, το σύστημα υγείας έχει ξεπεράσει τα όρια των αντοχών του, οι ΜΕΘ στενάζουν. Η κούραση, η κόπωση της κοινωνίας, η απογοήτευση πολιτών και επαγγελματιών, είναι εμφανής. Και είναι όλα τούτα τα συναισθήματα, που μας οδηγούν να απειθαρχήσουμε και μας… “γυρνούν” πίσω.

Άραγε, λίγο πριν το τείχος της ανοσίας που θα “χτίσουν” οι εμβολιασμοί, θα αφήσουμε να πάνε όλες οι προσπάθειες και οι θυσίες ενός ολόκληρου χρόνου στο… βρόντο;

1 Comment

  1. Αγαπητή μας Γιάννα Μαρουλοσηφάκη,

    το άκρως επίκαιρο, ενημερωτικό και περιεκτικό άρθρο σου αντανακλά ακριβώς την επικρατούσα κοινωνική κατάσταση σ’ όλη τη χώρα μας και συνάμα….. προειδοποιεί για μη εφησυχασμό μας! Τα θερμά μας συγχαρητήρια και πάντα τα άρθρα σου στοχεύουν την ακριβή επικαιρότητα, δείγμα υψηλού δημοσιογραφικού έργου και καθήκοντος. Ευχαριστούμε θερμά κι ευχόμαστε τα καλύτερα στην υγεία και την εργασία σας. Φιλικά Γιώργος Καραγεωργίου, συντ/χος νομικός, κοινωνιολόγος ΧΑΝΙΑ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες