Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Οι ανάγκες παραµένουν

Το φάσµα της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισµού αντιµετωπίζει το 26,1% του πληθυσµού της χώρας, µε βάση πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Εκείνο δε που τροµάζει περισσότερο, είναι ότι ο κίνδυνος φτώχειας είναι υψηλότερος στην περίπτωση των παιδιών ηλικίας 17 ετών και κάτω.

Μεγάλο µέρος του πληθυσµού δηλώνει οικονοµική δυσκολία να καλύψει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες, ενώ στερείται σηµαντικά αγαθά και υπηρεσίες, κάνοντας τις συνθήκες διαβίωσης ιδιαίτερα δύσκολες.
Ανάσα έστω και µικρή, όπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, είχαν δώσει τα κοινωνικά επιδόµατα, οι παροχές κοινωνικής βοήθειας, τα οποία… λόγω Κοµισιόν ως φαίνεται θα… αποτελέσουν παρελθόν, µετά την απόφασή της για διακοπή χρηµατοδοτικών πακέτων (όπως το Ταµείο Ανάκαµψης και Ανθεκτικότητας).

Οι στρόφιγγες θα κλείσουν, µε τους αυστηρούς κανόνες της Ε.Ε. να µειώνουν τα περιθώρια άσκησης πολιτικής από τις κυβερνήσεις.
Ως εκ τούτου, οι κυβερνήσεις θα κληθούν να περιορίσουν τις δαπάνες µε το βλέµµα στο δηµοσιονοµικό µαξιλάρι που πρέπει να έχουν.

Στοίχηµα της ελληνικής κυβέρνησης η δηµοσιονοµική σταθερότητα. Όµως και τα κοινωνικά επιδόµατα, είναι αναγκαία, καθώς η ακρίβεια δεν έχει σταµατηµό. Ο ευάλωτος πληθυσµός, σε κάθε περίπτωση, τα περιµένει!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα