Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Οι αγώνες των συνταξιούχων

Κύριε διευθυντά,

είμαστε ακόμα ζωντανοί οι Συνταξιούχοι.
Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στα άδικα που μας έχουν αφαιρέσει και μας αφαιρούν, άμεσα και έμμεσα με φόρους και την ακρίβεια που μάλιστα επέρχεται. Μειώνοντας συνεχώς αυτή την πετσοκομμένη σύνταξη μας.
Μετά και τον 11/2 χρόνο που περάσαμε χωρίς αγώνες λόγω που αρκετά τους βόλεψε και ισοπέδωσαν σε βάρος των λαών αρκετές κατακτήσεις. Ξεκινάμε με μπροστάρη της ομοσπονδίες μας και τη ΣΕΑ που τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, δυναμικά και αποφασιστικά τους αγώνες που είναι και ο μόνος δρόμος που φοβάται κάθε κυβέρνηση.
Δεν μπορεί να μην θυμόμαστε τα όσα άδικα μας έχουν αφαιρέσει και που έχουμε πληρώσει για μια αξιοπρεπή ζωή στα γηρατιά μας.
Για την υγεία που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συνταξιούχων. Δεν μπορούμε να μην διαμαρτυρηθούμε για τα αναδρομικά σε όποιους τα δικαιούνται, όπου μετά από εξαγγελίες της κυβέρνησης μετατέθηκαν από μήνα σε μήνα και στο τέλος εφόσον το επιτρέψουν τα δημοσιοοικονομικά του κράτους. Δεν μπορούμε να μην διαμαρτυρηθούμε για την χρονοβόρα διαδικασία των (2) δύο και πλέον χρόνων καταβολής των συντάξεων. Πολλές φορές χωρίς ούτε προκαταβολή ή έναντι. Δεν μπορεί να μένουμε απαθείς στην θέση της κυβέρνησης στο φόρο εισοδήματος, που από τα 12.000€ τα πήγαν στα 8.600€ και έχουν στόχο τα 5.600€. Που σημαίνει πως θα πληρώνουν και τα εισοδήματα των συνταξιούχων που δεν μπορούν ούτε να φάνε. Ντροπή!
Δεν μπορεί να μην διαμαρτυρόμαστε για την επιστροφή της 13πς και 14ης πληρωμένης σύνταξης.
Δεν μπορεί να μην διαμαρτυρόμαστε για το παίξιμο στο τζόγο τα αποθεματικά των ταμείων μας. Λεφτά δικά μας από το υστέρημα μας παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε.
Δεν μπορεί να μην διαμαρτυρηθούμε για την επερχόμενη ακρίβεια στα αγαθά πρώτης ανάγκης ΔΕΗ κτλ με πρόσχημα την αύξηση των μεταφορών.
Δεν μπορεί να μην διαμαρτυρηθούν οι του ΟΑΕΕ για την παρακράτηση των 38 και πλέον εκατομμυρίων για τον τουρισμό. Οι συνάδελφοι έχουν γνώση και πείρα όπως σωστά επισήμανε η Σ.Ε.Α και με την σύμφωνη γνώμη τον ομοσπονδιακών μας, για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, θα ξαναβγούμε όσες φορές και αν χρειαστεί στους δρόμους.
Από τον Έβρο έως την Κρήτη και σωστά επέλεξαν στις 8/10 την Αθήνα. Γιατί μόνο έτσι μπορεί ο πληρωμένος κοντυλοφόρος βλέποντας τον πατέρα του και τη μάνα του, να ευαισθητοποιηθεί και να γράψει τις λέξεις, μεγάλη συγκέντρωση των συνταξιούχων από όλη την Ελλάδα, και κατάθεση των αιτημάτων τους στον ίδιο τον πρωθυπουργό εφόσον μας υπολογίσει, αν όχι τότε θα βρισκόμαστε στους δρόμους όποτε χρειαστεί.
Το έχουμε υποχρέωση στον εαυτό μας, στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, για το σήμερα και το αύριο της ζωής. Απόμαχοι, της δουλειάς είμαστε, απόμαχοι της ζωής δεν θα γίνουμε.

Στέλιος Πετράκης
μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου
Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χανίων


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Πόσο… ισόβια είναι τα ισόβια;

Όταν ακούμε για «ποινή ισόβιας κάθειρξης» θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πρόκειται επί της ουσίας για ποινή κάθειρξης 16 ετών που είναι και η...

1978: Απατεώνας συνελήφθη στα Χανιά – Εμφανιζόταν σαν γαμπρός

44 χρόνια πριν και στα Χανιά είχε προκαλέσει “σούσουρο” η σύλληψη ενός άντρα ο οποίος παρουσιαζόταν ως… γαμπρός αν και έγγαμος με παιδιά! Αναφέρει το...

Τραυματισμός κοπέλας από… πτώση τμήματος ταράτσας στα Χανιά (φωτ.)

Ελαφριά τραυματίστηκε μία 27χρονη γυναίκα λίγο πριν τις 10 το πρωί στα Χανιά, όταν έπεσε πάνω της κομμάτι τσιμέντου από ταράτσα στην οδό Υψηλαντών. Αμεσα...

Ανησυχητικά στοιχεία για τη σύφιλη στα Χανιά

Επανεμφάνιση της σύφιλης για μια σειρά από λόγους καταγράφεται τα τελευταία χρόνια και σε τοπικό επίπεδο με βάση έρευνα - μελέτη της Μονάδας Νεογνών...

Σωτήριες επεμβάσεις στην Α΄Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων

Πολύτιμο ιατρικό έργο επιτελεί η Α’ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων σώζοντας εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές. Τα “Χανιώτικα νέα”, συνεχίζοντας την παρουσίαση του έργου που...

Βιολογικές φράουλες στα Χανιά

Mια θέση στις προτιμήσεις και στο τραπέζι του καταναλωτή διεκδικεί η xανιώτικη υπαίθρια βιολογική φράουλα που παρά τις δυσκολίες συνεχίζει να παράγεται τα τελευταία...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα