Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οδός… Χάου(ς) στη Νέα Χώρα

Έξι μήνες ταλαιπωρίας των κατοίκων από τα έργα που προχωρούν με ρυθμούς χελώνας

“Πνιγμένοι” στη σκόνη, αγανακτισμένοι από το πολύμηνο εργοτάξιο μπροστά στα σπίτια τους οι κάτοικοι της οδού Χάου στη Νέα Χώρα. Έχουν περάσει έξι μήνες από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του δρόμου (πεζοδρόμια, νέος τάπητας, φωτισμός κ.α.) ωστόσο για την ώρα δεν φαίνεται το έργο να ολοκληρώνεται σε σύντομο χρόνο.
Τα “Χανιώτικα νέα” βρέθηκαν στην περιοχή μετά από αίτημα κατοίκων της περιοχής προκειμένου να καταγράψουν το πρόβλημα.

«Οι εργασίες προχωρούν πολύ αργά, 2-3 εργάτες καθημερινά θα δουλέψουν εδώ, θα φύγουν και θα πάνε στην άλλη μεριά στη Μονή Γωνιάς που επίσης εκτελείται έργο, και μετά θα γυρίσουν εδώ. Δεν προχωράει δυστυχώς το έργο…» μας λέει κάτοικος της περιοχής καθώς βαδίζουμε προς την αρχή του δρόμου.
Τα πεζοδρόμια δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη σε αυτό το σημείο και ένας άλλος κάτοικος μας αναφέρει πως είδε τα συνεργεία να χαλούν ένα τμήμα τους, καθώς διαπίστωσαν ότι τα αρχιτεκτονικά σχέδια δεν συμβάδιζαν με την πραγματικότητα.
Εκεί συναντάμε και την κ. Ιωάννα Γουνάκη. «Το έργο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, πέρασε ο χειμώνας, η άνοιξη, τελείωσε και το καλοκαίρι! Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» μας λέει και μας εξηγεί πως «πλένουμε τα ρούχα μας, τα απλώνουμε και βάζοντας τα ξανά έξω κουβαλάνε όλη τη σκόνη του δρόμου! Κάτι κουραστικό και ψυχοφθόρο.»
Παράλληλα για πολλούς από τους κατοίκους η βόλτα στην παραλία, η επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο έχει γίνει κάτι παραπάνω από δύσκολη. «Υπάρχουν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που πραγματικά ταλαιπωρούνται να κινηθούν, φτάνουν στην άκρη του δρόμου και έχουν γίνει κάτασπροι από τη σκόνη!» λένε κάτοικοι.
Η κ. Γουνάκη υπογραμμίζει πως «για καιρό δεν λέγαμε τίποτα, δεν διαμαρτυρόμαστε, προσπαθούσαμε με ήπιους τρόπους να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Όμως “ο κόμπος έφτασε στο χτένι”, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Έχουμε γίνει το “Γεφύρι της Άρτας”…» .
Λίγο πιο κάτω συναντάμε τον κ. Γιώργο που μας επισημαίνει ότι «όλοι έχουμε πρόβλημα με αυτήν την κατάσταση. Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο κι ακόμη είμαστε στο ίδιο σημείο· δεν μπορούμε να δουλέψουμε», ενώ άλλη κάτοικος της περιοχής παρατηρεί ότι από τον συγκεκριμένο δρόμο δεν περνάνε επισκέπτες ούτε τουρίστες, καθώς βλέπουν ότι γίνονται μονίμως έργα.
Τα “Χ.ν.” απευθύνθηκαν στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων που μας απάντησαν πως το έργο είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων παρόλο που παρατηρείται όντως μια καθυστέρηση.
Κάλεσαν παράλληλα τους κατοίκους να κάνουν υπομονή καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα μπει το δάπεδο στον δρόμο και θα προχωρήσουν οι παρεμβάσεις ολοκλήρωσης των πεζοδρομίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα