Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Οδικά έργα

Υπεγράφη χθες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η σύμβαση για οδικά έργα στην περιοχή από τον Γαλατά έως το Καστέλι μεταξύ των οποίων η κατασκευή ισόπεδου κόμβου στον Δραπανιά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, παρουσία του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεωργίου Δεικτάκη, πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του η υπογραφή της σύμβασης του έργου “Ολοκλήρωση Β’ φάσης παράλληλων έργων Γαλατάς – Κολυμπάρι – Καστέλι”, προϋπολογισμού τριών εκατ. ευρώ (3.000.000 €). Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. – Ε.Π. και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Το τεχνικό αντικείμενο του έργου:
• Ολοκλήρωση της συνδετήριας οδού του Α.Κ. Γαλατά με την Π.Ε.Ο. Χανίων – Καστελίου και ισόπεδος κόμβος της συνδετήριας οδού με την οδό προς Κάτω Γαλατά.
• Ολοκλήρωση των οδών Νο 26 (κάθετη) και Νο 27 (παράπλευρη) που βρίσκονται περί τη Χ.Θ. 16 + 500 του Β.Ο.Α.Κ. μεταξύ των κόμβων Ταυρωνίτη και Κολυμπαρίου.
• Ολοκλήρωση εργασιών σήμανσης – ασφάλισης στη συνδετήρια οδό Κολυμπαρίου και στους ανισόπεδους κόμβους Πλατανιά και Ταυρωνίτη.
• Κατασκευή του ισόπεδου κόμβου Δραπανιά (βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ. περίπου πριν από την Κίσαμο) και ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα του Β.Ο.Α.Κ. στην περιοχή αυτή σε μήκος 1,5 χλμ. περίπου.
Η συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «γίνεται επιτέλους πραγματικότητα η πραγμάτωση ενός πάρα πολύ σημαντικού έργου στην περιοχή των Χανίων που θα ανακουφίσει τα μέγιστα ολόκληρη την περιοχή, αλλά και όλους όσοι διέρχονται από αυτήν».
Ο δήμαρχος Κισάμου, Γεώργιος Μυλωνάκης, ευχαρίστησε τον κ. Δεικτάκη, τον κ. Αγαπάκη καθώς και «όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πρόκειται για ένα έργο που η διεκδίκησή του ξεκίνησε από το 2008 από τον τότε Δήμο Μηθύμνης και σήμερα έγινε εφικτή η υλοποίησή του. Ανέφερε δε ότι παρουσία των εκπροσώπων του Δήμου Κισάμου υπεγράφη η σημερινή σύμβαση της οποίας το μεγαλύτερο κομμάτι της εργολαβίας αφορά τον Δήμο Κισάμου.
Ο κ. Αγαπάκης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι μια εργολαβία “σκούπα” που έρχεται να καλύψει κενά προηγούμενων έργων τα οποία είτε κηρύχτηκαν έκπτωτα είτε για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να ενταχθούν.
Είναι μια σημαντική επιτυχία, όπως τόνισε, διότι την ίδια περίοδο που γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν και άλλα έργα,  αυτό το έργο κατόρθωσε να επιτύχει την ένταξη, ενώ υπάρχουν πολλά άλλα έργα που είναι εξίσου ενδιαφέροντα και δεν έχουμε καταφέρει να τα εντάξουμε.
Στη συνάντηση για την υλοποίηση της υπογραφής της σύμβασης παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης, ο αντιδήμαρχος Κισάμου Νεκτάριος Κουμάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μπάμπης Πιτσιγαυδάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Ραϊσάκης και Μιχάλης Πατεράκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δραπανιά Αντ. Κοκοτσάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου Εταιρείας “ΤΟΜΕΣ Α.Τ.Ε.” Μανώλης Μαθιουλάκης καθώς και ο διευθυντής της Ε.Υ.Δ.Ε. – Β.Ο.Α.Κ. Γεώργιος Αγαπάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα