Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Οδηγός… επιβίωσης για την προεκλογική περίοδο

Για τις επόμενες πενήντα περίπου ημέρες ας επιδείξουμε ψυχραιμία, σύνεση και αυτοσυγκράτηση…
Το πρωί διαβάζοντας την εφημερίδα μας, καλό είναι να μην το κάνουμε μαζί με τον ζεστό καφέ μας για να αποφύγουμε το… κάψιμο, έπειτα ψάχνοντας το ραδιόφωνο ας μείνουμε στα μουσικά προγράμματα και δη στο “Τρίτο” που εξασφαλίζει ηρεμία απέναντι σε θορυβώδεις υποψήφιους και πολιτικούς- απολίτικους αναλυτές.
Όσο για όσους επιλέξουν την οθόνη ας μην ξεγελαστούν από τα μονίμως “χαμογελαστά” πρόσωπα – προσωπεία, ας διασκεδάσουν με τα ευφυολογήματα και το επιτηδευμένο χιούμορ και ας μην πάρουν καθόλου… καλάθι για όσα “θα” ακούσουν από κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους.
Όσοι δε πάνε σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, ομιλίες, “τσάγια”, βραδιές για νέους και γυναίκες που συνηθίζουν να οργανώνουν υποψήφιοι και κόμματα ας μη ντραπούν να “κουβαλήσουν” το φακελάκι με τα προσωπικά αιτήματα – εξυπηρετήσεις – “ρουσφέτια” προς τον αυριανό βουλευτή… Αυτό άλλωστε θα κάνει και η πλειοψηφία όσων θα πάνε εκεί, αυτό περιμένουν άλλωστε και οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων (όσοι τουλάχιστον δεν έχουν αυταπάτες για το πώς γίνεται η προεκλογική εκστρατεία…).
Στην Ελλάδα αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει εδώ και δεκαετίες, ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την προεκλογική περίοδο σίγουρα όχι…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα