Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Όχι περαιτέρω συρρίκνωση (υποβάθμιση) των σχολείων

Mε αγωνία περιμένω κάθε πρωί τα “Χανιώτικα νέα” για να ενημερωθώ για τα τρέχοντα και τα τρεχούμενα και καμιά φορά και για τα τεκταινόμενα. Ομολογώ ότι θύμωσα, στενοχωρήθηκα, όταν διάβασα στη σελίδα 8 του σημερινού φύλλου (18-7-2022) για την περαιτέρω συρρίκνωση των Δημοτικών Σχολείων της υπαίθρου, καθώς με απόφαση της Δ/νσης Π.Ε. Χανίων, ασφαλώς και του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Χανίων, και με την έγκριση της Αντιπεριφέρειας Χανίων έχει γίνει ανάλογη πρόταση.
Τη διαδικασία τη γνωρίζω πολύ καλά και τα γεγονότα τα έχω ζήσει «από μέσα» πριν είκοσι πέντε χρόνια. Τις παραμονές της απολύσεώς μου «τη αιτήσει μου» από την υπηρεσία κλήθηκα από τον τότε υφυπουργό Παιδείας σε «έγγραφη Απολογία» για τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων με περισσότερα τμήματα σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, που δεν ανταποκρινόταν στον αριθμό μαθητών, σύμφωνα με τον Ν.1566. Είχα το θάρρος και απάντησα με μακροσκελή αναφορά μου ότι, εάν θέλουν να κερδίσουν λίγες θέσεις εκπαιδευτικών για να σώσουν την οικονομία, εγώ δεν θέλω να υποβαθμιστεί περισσότερο η ύπαιθρος και η λειτουργία των σχολείων. Δεν πτωχαίνει η Ελλάδα από κάποιες περισσότερες θέσεις εκπαιδευτικών. Ευτυχώς, με την αναφορά της αλήθειας που απάντησα, λίγες ημέρες προ της απολύσεώς μου «απηλλάγην», ενώ ο εγκαλών με υφυπουργός Παιδείας βρέθηκε, μετά από χρόνια, στη φυλακή για οικονομικά σκάνδαλα…
Όταν καθίζεις σε μια «καρέκλα» πρέπει να μην ξεχνάς την επαρχία, τον απλό λαό.
Θυμήθηκα ότι, όταν το 1997 ανέλαβα καθήκοντα προϊσταμένου Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, ο αείμνηστος Μεγάλος Παιδαγωγός, Δάσκαλος και χωριανός μου Νίκος Β. Πετρουλάκης με συνεχάρη με την υπόμνηση για κάθε «άρχοντα» ότι «ανθρώπων άρχει, κατά νόμον άρχει και ουκ αεί άρχει».
Καμιά οργανική θέση να μη χαθεί!

Πέτρος Ε. Πανηγυράκης
επί τιμή προϊστάμενος
Δ/νσης Π.Ε.Χανίων


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα