Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Όχι εφησυχασμός

Χαμόγελα αισιοδοξίας το τελευταίο χρονικό διάστημα από τα θετικά μηνύματα στο μέτωπο της πανδημίας με την πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων.

Ωστόσο, η “μάχη” με τον κορωνοϊό δεν έχει οριστικά κριθεί, λόγω των μεταλλάξεων του ιού, όπως φαίνεται από τις χθεσινές προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο της πανδημίας καθώς οι πιο μεταδοτικές παραλλαγές, όπως η ΔΕΛΤΑ, γίνεται όλο και πιο γρήγορα το κυρίαρχο στέλεχος σε πολλές χώρες» δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού δρ Αντχάνομ Τέντρος.

Το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού, έρχεται, λοιπόν, να απειλήσει όλα όσα έχουν… κατακτηθεί με τους εμβολιασμούς, σε συνδυασμό με την υπευθυνότητα και τη σύνεση που καθένας από εμάς επέδειξε το τελευταίο διάστημα.

Και σαφώς, μία νέα έξαρση της πανδημίας δεν θα έχει μόνο υγειονομικές συνέπειες, αλλά θα πλήξει και την ευάλωτη οικονομία μας, και μάλιστα σε μία στιγμή που κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι «αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά».

Για μία ακόμη φορά, δεν χρειάζεται εφησυχασμός, αλλά εγρήγορση και προσοχή.

Ας μην αφήσουμε τους (χαλαρούς) ρυθμούς του καλοκαιριού να… χαλάσουν ό,τι έχει μέχρι σήμερα “χτιστεί”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα