Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Ο τομέας αποκάταστασης φυσικών καταστροφών και τα Χανιά

Mε είκοσι νέους μηχανικούς (από 40 που προβλεπόταν αρχικά) στελεχώθηκε ο “Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Ν. Χανίων” προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των όσων υπέστη ο νομός από την κακοκαιρία του περασμένου Φεβρουαρίου.
Οι μηχανικοί είχαν βασικό καθήκον να συνδράμουν στην καταγραφή των ζημιών σε ιδιωτικές περιουσίες, όμως το ΦΕΚ προέβλεπε ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και για τις καταστροφές έργων υποδομής δημοσίου συμφέροντος.
Με βάση αυτήν την πρόβλεψη, δήμαρχοι των Χανίων ζήτησαν από το Υπουργείο Υποδομών να αναθέσει στην Υπηρεσία που έχει έδρα τα Χανιά (στα γραφεία του Ο.Α.Κ.) αλλά υπάγεται στο Υπουργείο, να βοηθήσει τους Δήμους ώστε να προχωρήσουν στην εκπόνηση των αναγκαίων μελετών, μια βοήθεια που θα μπορούσε να δοθεί και στην Περιφέρεια αφού οι τεχνικές της υπηρεσίες στα Χανιά έχουν 4 μόλις μηχανικούς!
Μέχρι τώρα το Υπουργείο δεν φαίνεται να συναινεί σε μια τέτοια κίνηση, ωστόσο είναι χρήσιμο να μας πει πώς θα προχωρήσουν οι δήμοι στις αναγκαίες μελέτες για τις ζημιές στο δημοτικό και αγροτικό οδικό τους δίκτυο, για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες κατολισθήσεις και καταπτώσεις (ειδικά σε Καράνου, Λάκκους, Π. Ρούματα, Χλιαρό, Ορθούνι στο Δ. Πλατανιά αλλά και Σφηνάρι, Κάμπους στον Δ. Κισάμου) όταν δεν διαθέτουν στελεχωμένες τεχνικές υπηρεσίες και δεν μπορούν να αναθέσουν τις μελέτες σε ιδιώτες γιατί δεν έχουν τα χρήματα;
Μαγικά ραβδιά και ικανότητες… Χουντίνι δεν έχει κανένας δήμαρχος…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες